Na zes jaar in de Budastraat in Kortrijk heeft Bistro Tout Court de deuren geopend op een nieuwe locatie in Heule. Chef Ismael Reddahi (38) en gastvrouw Eline Ovaere (38) ontvangen hun gasten voortaan in een sfeervol pand aan de Sint-Katharinastraat, met zicht op de velden en een ruim terras.
“Zes jaar geleden begon ik als zelfstandige met Bistro Tout Court in Kortrijk”, vertelt Ismael. “Ik had voordien al ervaring als chef bij Bistro Le P’tit Coeur in Sint-Eloois-Vijve. Zelfstandig zijn is pittig, maar het biedt ook veel vrijheid. Je kan alles naar je eigen hand zetten: van de keuken en de producten tot de inrichting en het team waarmee je werkt.”
De locatie in de Budastraat bleek al snel te klein. “Het was een project van bepaalde duur om te ontdekken wat het ondernemerschap inhield. Acht maanden na de opstart kwam corona, daarna volgde de energiecrisis. Toch zijn we erdoor geraakt. Na vijf jaar voelden we dat het tijd was om groter te gaan”, legt Ismael uit.
Voormalig dierenartspraktijk
Tijdens hun zoektocht stootten ze op een voormalig dierenartspraktijk in Heule. “Het waren allemaal aparte ruimtes: een wachtkamer, een bureau… Maar we zagen meteen het potentieel”, vertelt Eline. “Ik stelde voor om muren weg te halen en zo een open, warme ruimte te creëren. Bovendien wilden we wonen en werken combineren. We hebben twee kindjes, dus deze verhuis maakt het leven een pak praktischer.”

De buurt in Heule bleek een schot in de roos. “Iedereen zei: ‘Heule leeft, zeker doen!’ En dat klopt ook. We zijn hier hartelijk ontvangen. De mensen zijn warm en wensen ons veel geluk”, gaat Eline verder.
De nieuwe locatie biedt tal van voordelen: meer ruimte, parkeergelegenheid en een groot terras dat al meteen dienst deed bij het goede weer tijdens de opstart. “Ons vorige terras was klein en lag aan de straatkant. Nu is er echt plaats voor onder meer gezellige familiefeesten.”
Frans-Belgische keuken
Het concept blijft behouden: een Frans-Belgische keuken met seizoensgebonden suggesties. “We zijn gestart met een suggestiemenu van 55 euro”, zegt Ismael. “Als voorgerecht zijn er zuiderse gamba’s of carpaccio, gevolgd door sliptongen of Ierse ribeye. Voor dessert kiezen gasten tussen een Irish coffee of aardbeien Romanoff, gemarineerd in limoncello en afgewerkt met verse meringue.”
Eline, die oorspronkelijk uit de boekhoudsector komt, springt bij als gastvrouw. “In Kortrijk hielp ik af en toe al, maar bij zo’n opstart komt veel kijken. Ik wilde er zijn om mee te ondersteunen, zodat alles niet op Ismael terechtkwam.”
De openingsweek bracht zowel trouwe klanten als nieuwsgierige buurtbewoners op de been. “Vaste klanten verhuizen gewoon mee”, glimlacht Ismael. “Ze zijn verbaasd over de ruimte en het interieur. Ons vorige pand was gezellig, maar dit is toch anders.”
Bistro Tout Court is open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14 uur en van 18.30 tot 21 uur. Op zaterdagavond zijn er ook diners.
Op 14 augustus staat een eerste special op de planning: een feestelijke côte à l’os-avond met menu à volonté. Een smakelijke start van het verlengde weekend.
The post Bistro Tout Court start nieuw hoofdstuk: “Iedereen zei: ‘Heule leeft, zeker doen!’ En dat klopt ook” is provided by KW.be.