Voedselbank West-Vlaanderen verdeelt jaarlijks 3.300 ton voedsel aan 22.500 mensen

Voedselbank West-Vlaanderen heeft vorig jaar meer dan 3,3 miljoen kilogram voeding verdeeld aan 22.500 begunstigden via 82 aangesloten verenigingen. De voedselbank wil haar werking transparanter maken en houdt daarom dit weekend een opendeurdag. 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie in Turnhout eist actie tegen hoge aantal schoolverlaters: 17 procent van de Turnhoutse jongeren behaalt geen secundair diploma

Oppositiepartij T.I.M in Turnhout wil dringend maatregelen om het aantal schoolverlaters te verminderen. Uit de meest recente cijfers van het Vlaamse ministerie van Onderwijs blijkt dat 17 procent van de jongeren geen secundair diploma heeft. Daarnaast heeft meer dan 20 procent van de jongeren zonder diploma een jaar later nog geen werk. "Dat is nefast voor hun toekomst", klinkt het

Lees meer »

VS en Oekraïne sluiten grondstoffendeal

De VS en Oekraïne hebben gisteravond laat dan toch de belangrijke grondstoffendeal ondertekend. De ondertekening zou een belangrijke doorbraak kunnen vormen in de slabakkende vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland. De Verenigde Staten hebben er al herhaaldelijk mee gedreigd er hun handen van af te zullen trekken, maar met de deal zouden ze ook zelf economische belangen hebben bij een snelle

Lees meer »

Eerste bouwstenen van Prinses Elisabeth Eiland geplaatst

Woensdag is gestart met de bouw van het Prinses Elisabeth Eiland, een kunstmatig energie-eiland in de Noordzee op 45 kilometer van de Belgische kust. Dat maakte bouwheer Elia bekend in een persbericht. Concreet werden de eerste twee van in totaal 23 caissons (betonnen bouwblokken, red.) op hun finale locatie afgezonken. Het gaat om een technisch complexe operatie waarbij ongeveer 150

Lees meer »

Pikante rundssaté voor wie niet te lang aan de barbecue wil staan

De cuisson op het juiste moment precies goed krijgen: dat is wellicht het moeilijkste aan barbecueën. Voor wie zich een hoop stress wil besparen, is kort gegrild rundvlees wellicht de beste optie. Al kan je de marinade in dit recept ook perfect gebruiken voor varken of kip. In dat geval moet je het vlees wat langer laten bakken.

Lees meer »

Piet Huysentruyt leidt chefs op in Zuid-Afrika: “Ik heb het geprobeerd, dat pensioen, maar het is niets voor mij”

Enkele jaren geleden ruilde Piet Huysentruyt (62) het zuiden van Frankrijk voor Zuid-Afrika, om er van de rust te genieten. Al kan hij het toch niet laten om er opnieuw een keukenteam op te leiden, op anderhalf uur vliegen van ‘zijn’ Franschoek. En ook in Tanzania wordt hij ingehuurd. ‘Primo’ ging op bezoek en volgde de ‘SOS Piet van Zuid-Afrika’.

Lees meer »