Nieuwkomer Vistro krijgt meteen 13/20 in Gault&Millau-gids: “De mensen moeten vooral zelf eens komen proeven”

In de nieuwe Gault&Millau-gids staat er met Vistro een Blankenbergse nieuwkomer. Het restaurant van broer en zus Dimitry en Katrien Rosselle is nog maar sinds april open en scoort nu al goed met dertien op twintig.

“Het is mooie reclame. We kunnen die ook goed gebruiken, want we zijn nog maar zes maanden open. Maar de mensen moeten vooral zelf eens komen proeven. Zo’n beoordeling is toch een momentopname en smaak is heel persoonlijk. We zullen vooral voort blijven doen zoals we bezig zijn”, blijft Dimitry nuchter.

Derde generatie

Hoewel hun eigen restaurant nog erg jong is hebben broer en zus Rosselle al heel wat ervaring in de horeca: “We hebben altijd samengewerkt in de zaak van onze ouders, dus we wisten waar we aan begonnen. Nadat onze ouders met pensioen gingen, zijn we op een nieuwe locatie begonnen. We werken al meer dan twintig jaar samen, dus we weten wat we aan elkaar hebben.”

“We brengen een bistrokeuken met de nadruk op vis en zeevruchten”

“Ook onze grootouders hadden al een restaurant. We zijn dus de derde generatie. Het is met de paplepel ingegeven. We hebben niets anders gekend. Het was vroeger normaal om af en toe een handje toe te steken. Voor ons is het een passie: dat is het verschil tussen willen en moeten. Wij willen dit doen en gaan blij werken.”

Vis en bistro

Dimitry en Katrien kregen al heel wat felicitaties: “Heel wat kennissen stuurden ons een berichtje. De mensen denken nog eens aan je bij zo’n succes. We hebben al een vast cliënteel van ons vorige restaurant. Daarnaast komen er ook tweedeverblijvers en nieuwe Blankenbergenaars. Misschien komt er straks wat nieuw cliënteel.”

“Het is een klein restaurant. Mijn zus staat in de zaal en ik sta in de keuken. Ons concept zit eigenlijk al in de naam Vistro verwerkt: we brengen een bistrokeuken met de nadruk op vis en zeevruchten. We werken met een vast menu en hebben plaats voor twintig personen”, besluit Dimitry. (JHO/foto JHO)

The post Nieuwkomer Vistro krijgt meteen 13/20 in Gault&Millau-gids: “De mensen moeten vooral zelf eens komen proeven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GAULT&MILLAU 2026. Het kan ook budgetvriendelijk: in deze Oost-Vlaamse toprestaurants krijg je een driegangenlunch voor minder dan 55 euro

De uitreiking van de punten in de gids Gault&Millau is jaarlijks een hoogtepunt in het culinaire landschap. De prijzen voor een menu in restaurants met een score vanaf 15 punten, lopen meestal op tot boven de 100 euro, dranken niet inbegrepen. Wie voor een lager budget toch verfijnd wil eten, kan ’s middags in een aantal zaken terecht voor een

Lees meer »

Fast macaroni

Ovenschotels zijn de zonnestraaltjes in de koudste maanden. Nog groter wordt de waardering als je tijdens heel het kookproces een en dezelfde pot gebruikt: eentje die zowel op het vuur als in de oven mag. Als je zo’n vuurvaste kookpot hebt staan, haal hem dan zeker boven voor deze snelle macaroni van Claudia Van Avermaet. Je afwasser zal je er

Lees meer »

Opnieuw zware opdoffer voor Eli Iserbyt, die comeback moet uitstellen: “De blessure is opnieuw opgedoken, mentaal is dit heel zwaar voor hem”   

Eli Iserbyt is hervallen in zijn blessure na meerdere operaties aan een liesslagader eerder dit jaar. Een bijzonder zware opdoffer, want de 28-jarige renner van Pauwels Sauzen-Altez Industriebouw had gehoopt na een lange revalidatie op 11 november zijn comeback te maken in Niel. “Dat is sowieso niet haalbaar,” zegt Iserbyts baas Jurgen Mettepenningen.

Lees meer »

Delfine (38) worstelt twee jaar nadat Juline (18) uit het leven stapte nog altijd met schuldgevoel: “’Als, als, als’…, dat blijft maar door mijn hoofd spoken”

“6 juni 2023 is de slechtste dag uit mijn leven.” Dat zegt Delfine Van der Straten (38), zaakvoerder van restaurant Maison D. Juline De Merlier (18) deed er stage en ging de deur uit nadat de service gedaan was. De jonge vrouw stapte kort daarna uit het leven. “Ze ging naar de winkel, zei ze. Maar de winkel ligt rechts

Lees meer »