Van foodtruck tot restaurant, Bart Vanneste maakt zijn droom waar: “Gemoedelijk eten zonder haast”

Bart Vanneste (34) uit Wevelgem is het gezicht achter ‘Bistro Barrie’, de nieuwe plek waar gezelligheid en koken met vuur samenkomen. Wat begon tijdens de coronaperiode met een foodtruck, groeide in vijf jaar uit tot een succesvol cateringbedrijf vol passie voor vuur en smaak. “Met ‘Bistro Barrie’ wil ik nu een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt”, zegt hij.

Van Cirque du Soleil tot huwelijksfeesten: overal waar Bart zijn smoker aansteekt, brengt hij mensen dichter bij elkaar. Drie jaar geleden kocht Bart het pand van cateraar Ronny Soestronck en verbouwde het, samen met vrienden en familie, tot een sfeervolle bistro. De warme inrichting nodigt uit tot tafelen zoals vroeger: gemoedelijk en zonder haast. “Ik miste dat gevoel van ergens écht thuis te komen”, vertelt hij.

Thema-avonden

De menukaart weerspiegelt zijn liefde voor puur eten: van Black Angus-burgers tot zijn befaamde scampi’s en traag gegaarde ribbetjes. Veel gerechten worden bereid op zijn vertrouwde Oklahoma Smoker. De drankenkaart biedt lokale bieren, wijnen, cocktails en een samenwerking met het Belgische Pommery. “We willen mensen samenbrengen”, zegt Bart, die opgroeide in Outrijve. “Daarom plannen we thema-avonden zoals karaoke, gezelschapsspellen en de langste tafel, waar vreemden buren worden.”

Koken met mama

Al in zijn kindertijd stond Bart graag aan het kookvuur. “Toen ik klein was, bracht ik graag tijd door met mijn moeder in de keuken. Wie Marianne Vanoverberghe kent, weet dat ook zij heel graag taarten bakt en heerlijk kan koken.”

“Dankzij mijn opleiding in de bouw, kon ik de bistro zo goed als helemaal zelf verbouwen”

Daarnaast had Bart altijd een voorliefde voor weekendjobs in de horeca. “Maar toch deed ik geen opleiding in die richting”, vertelt hij. “Maar daar heb ik geen spijt van, want dankzij mijn opleiding in de bouw, kon ik de bistro zo goed als helemaal zelf verbouwen. Ik ben er ook van overtuigd dat talloze garnituren niet nodig zijn, de smaak is voldoende!”

Meer info op Facebook en Instagram onder de naam ‘Bistro Barrie’.

The post Van foodtruck tot restaurant, Bart Vanneste maakt zijn droom waar: “Gemoedelijk eten zonder haast” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgebrand in Silicon Valley, herboren in Frankrijk: hoe leven van Julie kantelde dankzij één vraag aan ChatGPT

De ochtendkoffie op een zonovergoten plein in het Franse Uzès smaakt Julie Neis oneindig beter dan de gehaaste espresso’s die ze in Silicon Valley gewend was. Jarenlang draaide ze mee in de genadeloze ratrace van de techindustrie, tot een burn-out haar tot stilstand dwong. Voor de cruciaalste beslissing van haar leven vertrouwde ze op een onverwachte raadgever: ChatGPT. Ze vroeg

Lees meer »

Goud voor Rudy en Ingrid

Onlangs werd het gouden huwelijksjubileum van Rudy Secember en Ingrid De Pessemier gevierd. Het echtpaar huwde op 10 oktober 1975. Burgemeester Isabelle Degezelle en schepen Dirk Desmet gingen de jubilarissen ten huize feliciteren. Rudy werd op 30 juli 1955 in Kortrijk geboren. Hij was vrachtwagenchauffeur. Ingrid had haar wiegje op 15 april 1956 in Zwevegem …
The post Goud

Lees meer »

Stad neemt eerste initiatieven tegen files Torhoutsesteenweg: “Twee derde van in- en uitritten winkels schrappen”

Met een reeks voorstellen en maatregelen op korte, middellange en lange termijn wil de stad Oostende de files en verkeersveiligheid op de Torhoutsesteenweg aanpakken. Komend voorjaar zal al één en ander zichtbaar zijn. Voor het schrappen van tweederde van de in- en uitritten komt er overleg met de handelaars. “We willen dat er 18 parkeereilanden komen”, zegt schepen Judith Ooms

Lees meer »

José Vandecandelaere is te gast op Ichtegemse kunstambachtenbeurs: “Het is een hobby, geen obsessie”

Nadat hij beroepshalve zijn hele loopbaan tussen het metaal en de machines vertoefde, besloot José Vandecandelaere (71) na zijn pensionering een ommezwaai te maken en een hobby te zoeken waarbij handwerk een hoofdrol zou spelen. Hij koos voor houtbewerking en is intussen een graag geziene gast op kunst- en ambachtsbeurzen. Zo zal je hem ook vinden in de Ichtegemse sporthal

Lees meer »

Meta verhoogt investeringen in AI ondanks dalende kwartaalwinst

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft aangekondigd zijn investeringen in artificiële intelligentie (AI) fors op te drijven. CEO Mark Zuckerberg verklaarde tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten dat het bedrijf dit jaar al 72 miljard dollar (ongeveer 62 miljard euro) in AI zal pompen, en dat dit bedrag volgend jaar “aanzienlijk hoger” zal liggen. Daarmee wil Meta

Lees meer »