Bart Vanneste (34) uit Wevelgem is het gezicht achter ‘Bistro Barrie’, de nieuwe plek waar gezelligheid en koken met vuur samenkomen. Wat begon tijdens de coronaperiode met een foodtruck, groeide in vijf jaar uit tot een succesvol cateringbedrijf vol passie voor vuur en smaak. “Met ‘Bistro Barrie’ wil ik nu een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt”, zegt hij.
Van Cirque du Soleil tot huwelijksfeesten: overal waar Bart zijn smoker aansteekt, brengt hij mensen dichter bij elkaar. Drie jaar geleden kocht Bart het pand van cateraar Ronny Soestronck en verbouwde het, samen met vrienden en familie, tot een sfeervolle bistro. De warme inrichting nodigt uit tot tafelen zoals vroeger: gemoedelijk en zonder haast. “Ik miste dat gevoel van ergens écht thuis te komen”, vertelt hij.
Thema-avonden
De menukaart weerspiegelt zijn liefde voor puur eten: van Black Angus-burgers tot zijn befaamde scampi’s en traag gegaarde ribbetjes. Veel gerechten worden bereid op zijn vertrouwde Oklahoma Smoker. De drankenkaart biedt lokale bieren, wijnen, cocktails en een samenwerking met het Belgische Pommery. “We willen mensen samenbrengen”, zegt Bart, die opgroeide in Outrijve. “Daarom plannen we thema-avonden zoals karaoke, gezelschapsspellen en de langste tafel, waar vreemden buren worden.”
Koken met mama
Al in zijn kindertijd stond Bart graag aan het kookvuur. “Toen ik klein was, bracht ik graag tijd door met mijn moeder in de keuken. Wie Marianne Vanoverberghe kent, weet dat ook zij heel graag taarten bakt en heerlijk kan koken.”
“Dankzij mijn opleiding in de bouw, kon ik de bistro zo goed als helemaal zelf verbouwen”
Bart Vanneste
Zaakvoerder Bistro Barrie
Daarnaast had Bart altijd een voorliefde voor weekendjobs in de horeca. “Maar toch deed ik geen opleiding in die richting”, vertelt hij. “Maar daar heb ik geen spijt van, want dankzij mijn opleiding in de bouw, kon ik de bistro zo goed als helemaal zelf verbouwen. Ik ben er ook van overtuigd dat talloze garnituren niet nodig zijn, de smaak is voldoende!”
Meer info op Facebook en Instagram onder de naam ‘Bistro Barrie’.
The post Van foodtruck tot restaurant, Bart Vanneste maakt zijn droom waar: “Gemoedelijk eten zonder haast” is provided by KW.be.
