De Oogappel uit Veurne heeft zijn eerste vermelding in de gids van Gault&Millau te pakken. Het restaurant van Benjamin en Veroniek behaalde een score van 12 op 20.
Chef Benjamin Van Robaeys en gastvrouw Veroniek Desaver openden in 2002 restaurant De Oogappel op de Appelmarkt in Veurne. Ze vormden een beschermde privéwoning om tot een gezellig restaurant met naast de zaal ook een authentieke bar.
De Oogappel kreeg een 12 op 20 in de nieuwste Gault&Millau. “We zijn zeer blij met deze vermelding”, reageert Veroniek verrast. “Wat de doorslag heeft gegeven na al die jaren hebben we nog naar te raden. Onze bedoeling is altijd geweest dat we kwaliteit willen geven en mensen een leuke tijd gunnen voor een middag of een avond. We zullen zeker blijven verderdoen zoals we bezig zijn en de klant in de watten leggen.”
Recensie
“Leuk zijn de Aziatisch geïnspireerde gerechten om te delen”, vertelt de recensent in de Gault&Millau. “Denk aan kleine langoustines met prima cuisson en oosterse dressing op basis van gember, look, limoen en vissaus die goed samengaat met de schaaldieren zonder ze te overheersen. Hijiki en gebruinde boter zorgen voor extra smaak.”
“Krokant gebakken kalfszwezerik is een copieus hoofdgerecht en komt met perfecte, glanzende fine champagnesaus”, klinkt het verder. “Prinsessenboontjes, worteltjes en peultjes zijn correct gestoomd en daarna opgebakken met wat boter en ringen sjalot. Kroketten zijn huisgemaakt, correct gekruid en gebakken in ossenwit. Nieuw in onze selectie en goed voor een koksmuts.” (DM)
The post De Oogappel is de Veurnse nieuwkomer in Gault&Millau: “De klant in de watten leggen” is provided by KW.be.
