Franse topclub Olympique Lyon degradeert naar tweede klasse, enkel beroep kan ploeg van Malick Fofana nog redden

Exit Olympique Lyon uit de Ligue 1. De Franse topclub moet verplicht degraderen naar het tweede niveau wegens financiële problemen. 

Meer krantenkoppen in België

Heeft Iran zijn verrijkt uranium tóch weten te verplaatsen? Experts waarschuwen: “Gevaar is dat Iran nu met ‘vuile bom’ terugslaat”

Heeft Iran zijn verrijkt uranium kunnen redden vlak voor de Amerikaanse bombardementen? Terwijl Trump spreekt over “een spectaculair succes”, zijn experts overtuigd dat lang niet alles is verwoest. “Op korte termijn is een atoombom niet het grote gevaar, wel de inzet van een vuile bom waarmee een mini-Tsjernobyl kan worden gecreëerd”, waarschuwt kolonel Roger Housen.

Lees meer »

CEO van reisbureau over nationale actiedag morgen: “Ik ben het beu. We hebben een koppel dat al zes keer werd getroffen door een staking”

“We zijn voor de zoveelste keer dit jaar bezig met de gevolgen van de actiedag.” Inge Bracke (49), CEO van Jempi Reizen uit Lochristi, heeft het gehad met de stakingsijver van de vakbonden, die morgen opnieuw de straat opgaan tegen de maatregelen van de regering. Hoe voelt ze concreet de gevolgen? “Dit is een economische gijzeling met ons kmo’s als

Lees meer »

Politie klist duo in Sint-Genesius-Rode na dolle achtervolging: “Dankzij samenwerking werden de inbrekers én hun buit gevonden”

Bij een spectaculaire politieactie op de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode werden maandagmiddag twee inbrekers bij de kraag gevat. Het duo had eerder op drie verschillende plaatsen in Eigenbrakel ingebroken. Een dolle achtervolging door Eigenbrakel en Waterloo strandde uiteindelijk in Sint-Genesius-Rode, waar het duo zijn vlucht te voet verder zette. “Dankzij een vlotte samenwerking tussen vier verschillende politiezones konden we beide daders

Lees meer »

Mostarda van meloen

Mostarda is een klassiek Italiaans condiment dat vaak bij kazen wordt geserveerd. Het is fris door de azijn en pittig door het mosterdzaad (klassiek wordt er mosterdolie gebruikt). Traditioneel is dit recept allerminst, het is een snelle versie die menig Italiaan zou vervloeken, maar heerlijk is het wel.

Lees meer »