Natuurherstelwet leidt wellicht tot meer rompslomp bij vergunningen

19:53 De Europese natuurherstelwet laat ruimte aan de lidstaten om te bepalen hoe ze welke natuur herstellen, maar ze biedt ook juridische munitie voor wie vergunningen wil aanvechten. Extra planlast bij he… 

Meer krantenkoppen in België

Toekomstige heilige graal om de Tour te winnen? Die zit gewoon in onze darmen: maak kennis met het microbioom

Vergeet ketonen. De toekomstige heilige graal om de Tour te winnen, zit al in ons lichaam in de vorm van miljarden organismen, genaamd het microbioom. “We zitten nog in de onderzoekende fase met stoelgangtesten en darm-DNA, maar op termijn wordt het crúciaal om het microbioom van de renners zo optimaal mogelijk te krijgen voor de start van een grote ronde.”

Lees meer »

OPINIE – Het zoveelste onderzoek naar onze gezonde zeelucht, is dat nog wel nodig?

Het blijft wetenschappers intrigeren, onze gezonde zeelucht. Wij kustbewoners – ik woon al 54 jaar aan zee – weten het wel zeker, maar de wetenschap hecht geen geloof aan eeuwenoude volkswijsheden. Neen, empirisch bewijs na een zoveelste onderzoek, dat moet voor eens en altijd alle twijfel bannen.
The post OPINIE – Het zoveelste onderzoek naar onze gezonde zeelucht, is

Lees meer »

Vingegaard met gebaar richting Evenepoel, vliegmachine Pogacar doet monden openvallen: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

IS eist aanslag aan sjiitische moskee in Oman op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

Zutendaal geeft 14 percelen in de beekvalleien in beheer van Limburgs Landschap: lappendeken wordt stilaan een groot geheel

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw gaat in de beekvalleien in Zutendaal 14 percelen beheren. Samen zijn ze goed voor 2,25 hectare natuurgebied. Het gaat om stukken waar vroeger weekendhuisjes op stonden. Eigenaars hebben ze aan de gemeente geschonken in ruil voor de sanering van die huisjes. Limburgs landschap gaat nu verder aan de slag met de gronden door de hooilanden te

Lees meer »