Wanneer krijgen we eindelijk zomerweer? “De weerkaarten geven alleen meer van hetzelfde”

Na een zonnige verkiezingsdag zijn er weer wolken, regen en te frisse temperaturen voor juni. We vroegen aan Jacotte Brokken en Frank Deboosere hoe lang het kwakkelweer nog blijft duren.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Eén, twee en drie! Pogacar heeft zelfs tijd om met de camera te spelen tijdens de tijdrit: de momenten uit de slotetappe

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. In de laatste rechte lijn deed de winnaar al een teken naar de camera om zijn derde Tourwinst te vieren. De volgorde van het

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Bakker Filip Janssens (55) uit Harelbeke overleden na lange strijd tegen kanker: “Hij was uitgeput na twee maanden hoge koorts”

Filip Janssens, de gekende en bekende bakker van Bakkerij Janssens-Vanhove aan de Veldstraat in Harelbeke is op 22 juli overleden na een zoveelste gevecht tegen kankers en laatst leukemie. Hij overleed in het UZ in Leuven in het bijzijn van zijn vrouw Sandra Vanhove. “Filip was compleet uitgeput door blijvende hoge koorts.”
The post Bakker Filip Janssens (55) uit

Lees meer »

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Er waren slechts 15 afleveringen”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

? “De beste renner ter wereld is Pogacar. Evenepoel is de tweede beste”

De Tour zit erop. Tadej Pogacar heeft met z’n zesde ritzege z’n derde eindzege in de Ronde van Frankrijk – voor zover dat nog nodig was – nog wat meer kleur gegeven. “Fysiek en mentaal is Pogacar een unicum”, stelt onze wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. “Evenepoel heeft bewezen dat hij een volle

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »