Wall Street: AI zet Apple op record

20:21 New York doet het rustig aan in aanloop naar het besluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed). Een AI-offensief duwt de marktwaarde van Apple dichtbij die van Microsoft. 

Meer krantenkoppen in België

Wordt studeren voor sommige jongeren binnenkort onbetaalbaar? “Bewust beleid rond studiekosten is nodig”

Voor steeds meer studenten is het financieel moeilijk haalbaar om verder te studeren. Dat heeft de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) becijferd. De kosten van studenten werden de afgelopen 3 jaar ongeveer 20 procent duurder, maar de financiële tegemoetkomingen voor studenten die het moeilijk hebben, stegen niet even sterk mee. De VLOR geeft de volgende Vlaamse regering daarom een advies om de

Lees meer »

Kunst in Oostende is meer dan Ensor: nieuwe expo ‘In de schaduw van de meester’ zet tijdgenoten in de kijker

Ensor is Oostende en Oostende is Ensor. Maar de stad aan Zee voedde en inspireerde nog tal van andere kunstenaars die banden hadden met de Meester himself. Toch eisen deze kunstenaars hun eigen plaats in de Oostends kunstscene op. De tentoonstelling ‘In de schaduw van de meester’ gunt hen een terecht podium in het stadsmuseum.
The post Kunst in

Lees meer »

Astronomen zien voor het eerst zwart gat ‘ontwaken’ en materie opslorpen: “Ongezien gedrag van een sterrenstelsel”

Voor het eerst in de geschiedenis hebben wetenschappers een zwart gat zien ‘ontwaken’. Dat gebeurde eind 2019, toen een sterrenstelsel ver weg plots heel helder werd. Dat blijkt uit een studie van astronomen van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) in het Duitse Garching, die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Astronomy & Astrophysics.

Lees meer »

België verbiedt export van ‘vuile diesel’

De export van sterk vervuilende fossiele brandstoffen, beter bekend als ‘vuile diesel’, vanuit België naar landen buiten Europa wordt verboden. Dat staat in een nieuw Koninklijk Besluit dat in het Staatsblad is gepubliceerd. De giftige brandstoffen waren vooral voor West-Afrika bestemd en brachten daar schade toe aan de gezondheid en aan het milieu.

Lees meer »

“Hoe zij omsprongen met hun kinderen is bijna mishande­ling”: Jo De Poorter is streng over ouderschap van Albert en Paola

Koningshuiskenner Jo De Poorter (57) brengt met zijn boek ‘Albert & Paola: Het geheim van de liefde’ een eerbetoon aan de uitzonderlijke relatie van koning Albert (90) en koningin Paola (86). Zij vieren dit jaar hun 65ste huwelijksverjaardag, maar het is lang niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo is hij in ‘Primo’ bijzonder kritisch over de manier waarop het koningspaar

Lees meer »

Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers samen

Lezen is hipper dan ooit, ook in Oostende. De bibliotheek lanceerde recent het onlineplatform ‘Oostende Leest’ waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform. Op het platform oostendeleest.be vind je ondertussen al ruim honderd boeken- en leestips.
The post Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers

Lees meer »

Essevee pakt uit met een rapnummer: “’Oes Erte’ belichaamt de passie en toewijding van de fans richting de club”

Een terugkeer naar eerste klasse zit er nog niet meteen in voor Essevee. Om supporters warm te maken voor het nieuwe voetbalseizoen, pakt de voetbalclub uit met een rapnummer. Het werkte daarvoor samen met de Waregemse rapper Baloe en internationaal talent van eigen bodem, Compact Disk Dummies.
The post Essevee pakt uit met een rapnummer: “’Oes Erte’ belichaamt de

Lees meer »

Winkelketen Action leent miljarden om eigenaars te belonen

De Nederlandse budgetwinkelketen Action, ook actief in België, leent omgerekend bijna 1,8 miljard euro om grootaandeelhouder 3i en andere eigenaars mee te belonen. Dat blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s, dat ondanks de hogere schuldenlast positief blijft over het bedrijf.

Lees meer »

Vrouw (37) dreigt alsnog naar de cel te moeten nadat ze mes in buik van echtgenoot gooide: “Daagde nooit op in justitiehuis”

Een 37-jarige vrouw uit Veurne dreigt alsnog drie jaar celstraf te krijgen nadat ze op Valentijnsdag 2022 een slagersmes in de buik van haar echtgenoot gooide. Die kon het gelukkig net navertellen. W.C. kreeg daar vorig jaar vier jaar cel voor, waarvan drie met uitstel, maar leefde haar voorwaarden niet na. De straf dreigt nu effectief te worden.

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »