Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie

Een hevige storm zorgde dinsdag kort voor de middag voor heel wat problemen in de omgeving van Ardooie. Op de E403 gebeurden verschillende ongevallen, iets verderop sloeg de bliksem in op het dak van een woning.

Dinsdag begon het iets voor de middag op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen plots erg hevig te hagelen. Zo ook in de omgeving van Ardooie. Verschillende bestuurders werden verrast door die hagelbui. “We reden zeker niet te snel, maar plots ging onze BMW, ter hoogte van de afrit Beveren-Roeselare, aan het schuiven. Ik probeerde nog te corrigeren, maar merkte al snel dat niet zou lukken. Onze wagen schoof van de weg”, aldus een man die met zijn collega op weg was. De BMW belandde in het struikgewas net naast de E403. “Onze deur zat vast waardoor we niet zelfstandig uit ons voertuig konden. De brandweer hielp ons om via de achterzijde van de wagen het voertuig te verlaten. We beseffen dat we eigenlijk nog geluk hebben gehad”, aldus de mannen die ongedeerd waren. Hun wagen liep wel serieuze schade op en moest getakeld worden.

Kort na het ongeval met de BMW schoof, quasi op dezelfde plaats, ook een Audi van de autosnelweg. De bestuurster kon zelfstandig haar wagen verlaten en kwam net als de twee mannen in de BMW met de schrik vrij. “We horen van de verschillende mensen dat het hier plots spiegelglad was door die hagelbui. Op hetzelfde moment gebeurde er nog een ongeval in Kachtem en ook hier aan de overkant, waar een vrachtwagen en een personenwagen betrokken geraakten in een ongeval, was er een incident. Vier ongevallen op enkele minuten tijd op quasi dezelfde plaats. Dat hebben we nog niet veel meegemaakt”, aldus brandweerofficier Rob Nachtergaele.

Blikseminslag

Ondertussen waren andere brandweerlieden uitgerukt naar het Duivelstraatje in Ardooie. Daar was de bliksem ingeslagen op het dak van een woning waar momenteel volop verbouwd wordt. Het waren buurtbewoners die opgeschrikt werden door de blikseminslag en onmiddellijk de brandweer inschakelden. Uiteindelijk moest men niet tussenkomen. De schade aan het dak van de woning is beperkt.

The post Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

Fouad (37) van de dood ontsnapt na explosie in Hoboken op de derde verdieping: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

Familie van Francis (16) voor het eerst oog in oog met bestuurder die hun zoon doodreed: “Je bent een moordenaar en een lafaard”

In de politierechtbank van Dendermonde is dinsdagochtend het proces gestart tegen Youri H. Hij reed op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis Aerts dood in het Oost-Vlaamse Temse en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. De familie van Francis reageerde bijzonder emotioneel bij de confrontatie met de bestuurder in de rechtbank. “Wij kregen levenslang omdat jij een moordenaar bent”, klonk het vandaag in

Lees meer »

Boeren beschermen kievitsnesten in Bilzen: “Mooi voorbeeld van samenwerking tussen landbouw en natuur” 

Natuurbeschermers en boeren blikken tevreden terug op een nieuw project dat kievitsnesten moest beschermen tegen tractors op het veld. De stad Bilzen gaf boeren 50 euro per nestje dat beschermd werd tijdens het maaien. Slechts 2 landbouwers namen al deel aan het project, maar ook dat is een overwinning, vindt Joke Rymen van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren: "Het is

Lees meer »

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zullen in oktober kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Team Nieuw Bestuur in Langemark-Poelkapelle. Dat kondigt de gemeenschappelijke lijst van huidige coalitiepartijen N-VA, Vooruit en TOPE8920 aan.
The post Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers samen

Lezen is hipper dan ooit, ook in Oostende. De bibliotheek lanceerde recent het onlineplatform ‘Oostende Leest’ waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform. Op het platform oostendeleest.be vind je ondertussen al ruim honderd boeken- en leestips.
The post Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers

Lees meer »

Akkoord tussen Rusland en Noord-Korea “voorziet in wederzijdse bijstand bij agressie”

Het strategische partnerschapsakkoord dat Rusland en Noord-Korea woensdag hebben ondertekend, voorziet onder andere in wederzijdse bijstand in geval van een agressie tegen een van de twee landen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin na de ondertekening van het document gezegd aan journalisten. “Rusland en Korea voeren beide een onafhankelijk buitenlands beleid en weigeren te luisteren naar de taal van

Lees meer »