Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie

Een hevige storm zorgde dinsdag kort voor de middag voor heel wat problemen in de omgeving van Ardooie. Op de E403 gebeurden verschillende ongevallen, iets verderop sloeg de bliksem in op het dak van een woning.

Dinsdag begon het iets voor de middag op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen plots erg hevig te hagelen. Zo ook in de omgeving van Ardooie. Verschillende bestuurders werden verrast door die hagelbui. “We reden zeker niet te snel, maar plots ging onze BMW, ter hoogte van de afrit Beveren-Roeselare, aan het schuiven. Ik probeerde nog te corrigeren, maar merkte al snel dat niet zou lukken. Onze wagen schoof van de weg”, aldus een man die met zijn collega op weg was. De BMW belandde in het struikgewas net naast de E403. “Onze deur zat vast waardoor we niet zelfstandig uit ons voertuig konden. De brandweer hielp ons om via de achterzijde van de wagen het voertuig te verlaten. We beseffen dat we eigenlijk nog geluk hebben gehad”, aldus de mannen die ongedeerd waren. Hun wagen liep wel serieuze schade op en moest getakeld worden.

Kort na het ongeval met de BMW schoof, quasi op dezelfde plaats, ook een Audi van de autosnelweg. De bestuurster kon zelfstandig haar wagen verlaten en kwam net als de twee mannen in de BMW met de schrik vrij. “We horen van de verschillende mensen dat het hier plots spiegelglad was door die hagelbui. Op hetzelfde moment gebeurde er nog een ongeval in Kachtem en ook hier aan de overkant, waar een vrachtwagen en een personenwagen betrokken geraakten in een ongeval, was er een incident. Vier ongevallen op enkele minuten tijd op quasi dezelfde plaats. Dat hebben we nog niet veel meegemaakt”, aldus brandweerofficier Rob Nachtergaele.

Blikseminslag

Ondertussen waren andere brandweerlieden uitgerukt naar het Duivelstraatje in Ardooie. Daar was de bliksem ingeslagen op het dak van een woning waar momenteel volop verbouwd wordt. Het waren buurtbewoners die opgeschrikt werden door de blikseminslag en onmiddellijk de brandweer inschakelden. Uiteindelijk moest men niet tussenkomen. De schade aan het dak van de woning is beperkt.

The post Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »

“Na Tour tot zeven uur ‘s ochtends gedronken met De Lie”: Campenaerts fietst virtueel na-Tourcriterium en geeft inkijk in festiviteiten

Tijdens een virtueel na-Tourcriterium, georganiseerd door Zwift, hebben Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) en Brent Van Moer (26) vrijdagochtend een rit van 46,6 kilometer afgelegd. Ze blikten samen met ongeveer negentig andere deelnemers terug op de voorbije Tour de France. “Jammer dat Netflix niet bij ons heeft gefilmd, we hadden sowieso de beste verhalen.”

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De plantage werd maandag ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.
The post 21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »