Komend najaar opnieuw vaccinatiecampagne tegen Covid-19: is dat nog nodig en wie laat zich het best inenten?

Dit najaar start een nieuwe vaccinatiecampagne tegen Covid-19. Het virus is immers nog steeds niet weg en voor kwetsbare mensen blijft het toedienen ervan een goed idee, verklaart viroloog Steven Van Gucht. “Het is nog altijd onze belangrijkste bescherming tegen het virus”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden

AM-Power uit Pittem maakte een tijdje geleden zijn eigen biogasinstallatie kapot door er een verkeerd product in te doen. Door die fout dreigde het bedrijf Vlaamse steun te verliezen, maar de Raad van State vindt dat te streng. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
The post AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

In de ban van de Bermudadriehoek: raakt Tedesco tegen Roemenië wél aan zijn geliefkoosde 6’en, en dus aan Mangala?

Plooit hij of plooit hij niet? Voetbalromantici en -analisten vinden de dubbele buffer Onana-Mangala bij de Rode Duivels van het goeie te veel, maar voor Domenico Tedesco horen ze bij de eerste namen op het blad. Samen met De Bruyne vormen ze zijn Bermudadriehoek, tot spijt van wie het benijdt. Of stuurt de bondscoach tóch bij tegen Roemenië? Achtergrond bij

Lees meer »

Wie worden de nieuwe Vlaamse ministers? Deze namen gaan over de tongen (en deze keren waarschijnlijk niet terug)

Met de regeringsvorming in haar kinderschoenen wordt er in de Wetstraat al druk gespeculeerd over wie binnenkort aanspraak maakt op het ministerschap. Onze redactie maakt de analyse hoeveel posten elke waarschijnlijke coalitiepartij – N-VA, Vooruit en CD&V – wellicht in de wacht sleept. We legden ook ons oor te luister wie daarvoor in polepositie ligt. Daaruit blijkt dat de volgende

Lees meer »

Onderzoek: uitleveringsverzoek Lassoued lag maanden in kast bij parket wegens gebrek aan controles en hoge werklast

Door een gebrek aan interne controle en een hoge werklast bleef het uitleveringsverzoek van Abdessalem Lassoued ongemerkt in de kast liggen bij het parket van Brussel. Dat stelt de Hoge Raad voor de Justitie na een onderzoek waar het over bericht. Lassoued schoot op 16 oktober 2023 in onze hoofdstad drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen kwamen daarbij om

Lees meer »

“Jan Peumans neemt een verstandige keuze om niet naar Brussel terug te keren”

Het heeft anderhalve week geduurd, maar hij is er eindelijk uit: voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans neemt zijn zetel in het Vlaams Parlement niet op. Met 22.165 voorkeurstemmen maakte 9 juni duidelijk hoe populair de voorzitter van het Eén-kerstprogramma ‘Vrede op Aarde’ nog altijd is. Ooit was dat anders. Ooit was de zachte anarchist uit Riemst de pain in the

Lees meer »