Felgesmaakt Raspberry PI maakt einde aan Londense beursdroogte

12:00 Raspberry Pi, een producent van computers ter grootte van een kredietkaart, klimt 36 procent hoger bij zijn debuut op de beurs van Londen. De nieuwkomer is klein in omvang, maar heeft een belangrijke … 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

Geen Evenepoel en Van Aert op na-Tourcriteriums, wél Van der Poel, Girmay en Philipsen: hier kunt u ze bewonderen

De Tour loopt op z’n laatste benen en dus is het stilaan tijd voor de na-Tourcriteriums. Remco Evenepoel en Wout van Aert laten ze allemaal aan zich voorbij gaan door de Olympische Spelen, Mathieu van der Poel rijdt wél één na-Tourcriterium. Ook groene trui Biniam Girmay, Jasper Philipsen en Arnaud De Lie horen tot de publiekstrekkers. Een overzicht.

Lees meer »