Felgesmaakt Raspberry PI maakt einde aan Londense beursdroogte

12:00 Raspberry Pi, een producent van computers ter grootte van een kredietkaart, klimt 36 procent hoger bij zijn debuut op de beurs van Londen. De nieuwkomer is klein in omvang, maar heeft een belangrijke … 

Meer krantenkoppen in België

Oud-voorzitter beschuldigt huidig Bruegelbestuur van diefstal van ‘zijn’ reus: “Politie dachten dat ik het over een konijn had”

Er zit een haar in de boter tussen de voormalige voorzitter van het Bruegelcomité van Wingene en het huidige bestuur. Volgens Bertrand Nemegeer (77), die in 1991 aan de wieg stond van de eerste reuzenstoet, heeft een van de bestuursleden ‘zijn’ reus, die in 2007 gemaakt werd naar zijn evenbeeld, gestolen. En daarvoor verspreidde Bertrand zelfs een opsporingsbericht.
The

Lees meer »

“Die boer moet die avond schatrijk geworden zijn”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

DISCUSSIE. Onderwijstopman pleit voor leerplicht vanaf 3 jaar: vind jij dat kinderen al jonger verplicht naar school moeten?

Vroeg naar school gaan speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de kleuterklas al de eerste rekenkundige vaardigheden leren, maar dat ook taalkennis en samenwerkingsvaardigheden zich daar ontwikkelen. Daarom pleit GO!-onderwijstopman Koen Pelleriaux ervoor om de leerplicht te verlagen naar 3 jaar.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa herkozen en gaat verder met brede coalitie

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft zoals verwacht president Cyril Ramaphosa met een grote meerderheid herkozen als staatshoofd. De voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) kreeg ook brede steun buiten zijn eigen ANC dat 159 van de 400 zetels heeft. Ramaphosa behaalde 283 stemmen, zijn tegenstander Julius Malema van de Economische Vrijheidsstrijders (EFF) kwam uit op 44 stemmen.

Lees meer »