Uitgegroeid tot de beste op het veld én in de strijd tegen racisme: hoe Vinícius de wereld wil bestormen en beter maken

Straks wordt hij 24. Real Madrid-vedette Vinícius Júnior is dé publiciteitsposter van de Champions League-finale van zaterdag op Wembley. Zo mogelijk ’s werelds beste voetballer, ontegensprekelijk ’s werelds grootste voorvechter van een maatschappij zonder racisme. Soms is het veel om te dragen voor een Braziliaans straatjochie van 23. Een blik in het hoofd van ‘Vini’, estafetteloper in het team van Romelu Lukaku. 

Meer krantenkoppen in België

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein in Leuven

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat een van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: document onthult homofobe uitspraak van Vlaams Belang-kopstuk

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Pommelien Thijs zet verovering van Nederland verder op Pinkpop: “Weinig succesvolle voorbeelden, maar de tijdsgeest zit mee”

Vandaag gaat bij onze noorderburen Pinkpop van start. De Belgische blikvanger op het grootste Nederlandse festival is Pommelien Thijs, die er voor de eerste keer optreedt. Het is niet evident om als Vlaamse artiest een langdurige carrière uit te bouwen bij onze noorderburen, maar dat tij is stilaan aan het keren. Omgekeerd steken Nederlanders op muzikaal vlak makkelijker de grens

Lees meer »

Stad Halle betaalt huur van enkele pop-upwinkels: “Jonge ondernemers stimuleren om leegstand tegen te gaan”

Vanaf dit weekend verschijnen er enkele nieuwe pop-upwinkels in het centrum van Halle. Het gaat onder meer om een sneakershop, een winkel met zelfgemaakte honing en een shop met kinderspullen. Opvallend, het is de stad Halle die de winkelpanden huurt. De uitbaters van de pop-upwinkels betalen dus geen huurgeld en krijgen de kans om van het ondernemerschap te proeven.

Lees meer »

Oekraïne bereidt zich voor op luchtaanvallen met door het Westen beloofde F-16’s: “Dit kan einde van oorlog inluiden”

Oekraïne is volop bezig met het voorbereiden van een luchtoffensief met F-16’s op de bezette Krim, dat moet starten als de door het Westen beloofde gevechtsvliegtuigen eindelijk arriveren. Dat heeft strategisch analist Frederik Mertens van het ‘The Hague Centre for Strategic Studies’ (HCSS) gezegd aan nieuwssite ‘Business Insider’. Volgens Elina Beketova van het ‘Center for European Policy Analysis’ (CEPA) kan

Lees meer »

Luc Declerck (Bistro Mathilda) neemt al tien jaar deel aan foodfestival: “Ostendaise is mooie promotie”

Nu zaterdag 22 en zondag 23 juni worden 6.000 mensen verwacht op de tiende editie van het culinaire festival Ostendaise. Uitbater-chef Luc Declerck van Bistro Mathilda neemt al voor de tiende keer deel en zag het succesvolle evenement groeien. “Ik zie het als een mooie promotie. Ostendaise zorgde ook voor veel meer contact tussen de verschillende uitbaters en chefs.” Hij

Lees meer »

Regeringsleiders bespreken Europese topjobs: blijft Von der Leyen op post, wie vervangt Charles Michel?

Vanavond buigen de regeringsleiders van de 27 Europese lidstaten zich over de verdeling van de topfuncties in de Europese instellingen. Op basis van de uitslag van de verkiezingen van vorige week maken de staatsleiders keuzes. Krijgt Ursula von der Leyen een tweede ambtstermijn als commissievoorzitter, wie volgt Charles Michel op en hoe zwaar kan de herschikking wegen op het beleid?

Lees meer »