Kompany niet onder de indruk op eerste persconferentie: “De druk heeft me nooit iets gedaan”

Vincent Kompany (38) heeft zijn eerste persconferentie als trainer van Bayern München achter de rug. Naar goeie gewoonte maakte onze landgenoot een rustige en zelfzekere indruk. “Het is niet belangrijk dat iedereen nu al overtuigd zou zijn, wel na het zien van mijn werk op het veld. Ik ben er zeker van dat dat het geval zal zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om de blauwe parkeerzones in het centrum samen te voegen tot één grote blauwe zone. Deze aanpassing vloeit voort uit nieuwe tendensen, evaluaties en feedback van bewoners. Door deze wijziging wordt het residentieel parkeren eenvoudiger en efficiënter. Bovendien zullen aanvullende voorzieningen zoals ANPR-camera’s de mobiliteit en veiligheid verbeteren.
The post Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan:

Lees meer »

Dominique (53) sterft na crash tijdens ritje in auto van schoonbroer: “Erwin had een zware BMW en ze wilden hem eens testen”

Na een familiefeest in Ieper ging Dominique Depoorter (53) zondagavond nog even mee met z’n schoonbroer om diens BMW te testen. Op de Zuiderring ging het mis: er ontstond een aanrijding, de BMW raakte van de weg en tolde een veld in. Dominique stierf ter plaatse. “Dit heeft niemand gewild”, reageert schoonbroer Erwin die aan het stuur zat.

Lees meer »

Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Duikinstructeur dan toch vrijuit voor dodelijk duikongeval, familie reageert onthutst: “Een schande. Ik wil gerechtigheid”

De 61-jarige duikinstructeur R.C. gaat dan toch vrijuit voor het duikongeval waarbij Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers op 15 september 2019 het leven lieten. De drie maanden cel met uitstel die R.C. eerder had gekregen, werden woensdag door het Hof van Beroep ongedaan gemaakt.
The post Duikinstructeur dan toch vrijuit voor dodelijk duikongeval, familie reageert onthutst:

Lees meer »

Duizenden Fransen komen op straat tegen extreemrechts

In verschillende steden in Frankrijk zijn woensdagavond, al voor de derde dag op rij, duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de opkomst van extreemrechts. Er waren onder meer manifestaties in Rijsel, Toulouse en Lyon. Onder de deelnemers opvallend veel jonge mensen.

Lees meer »

SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar

Op het jeugdcomplex van SK Roeselare sloot een delegatie van het Roeselaarse jeugdbestuur een overeenkomst af met het hoofdbestuur van Eendracht Hooglede om een samenwerking aan te gaan.
The post SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste attractie met zwarte prinses als thema opent in Disney World

In het attractiepark Disney World in de Amerikaanse staat Florida gaat eind deze maand een attractie open met het thema ‘de Prinses en de Kikker’. Dat is een Disneyfilm uit 2009. Het is de eerste keer dat een zwarte prinses het thema is van een attractie in een park van Disney. De opening wordt zowel toegejuicht als bekritiseerd.

Lees meer »

Groot cocaïnenetwerk opgerold in Europa

In Europa is een groot netwerk voor de invoer van drugs opgerold. Dat zegt de Europese politiedienst Europol. Bij de operatie waaraan ook België deelnam, zijn een veertigtal arrestaties verricht en is acht ton cocaïne in beslag genomen, onder meer in ons land.

Lees meer »

Nieuwe start voor Oekraïense gezinnen met woonunits in Lommel

In Lommel hebben het stadsbestuur en de Limburgse woonmaatschappij Wonen in Limburg (WIL) 3 nieuwe woonunits geplaatst voor de opvang van Oekraïense gezinnen. Die units moeten tijdelijk veilige en stabiele huisvesting bieden aan gevluchte gezinnen. Zo worden ze geholpen bij het maken van een nieuwe start.

Lees meer »

Studenten organiseren studiedag om sensitief werken met transjongeren te stimuleren

Vanuit het project Transilience, die de veerkracht wil aansterken bij transgender jongvolwassenen, organiseerden zeven studenten van VIVES Kortrijk voor hun bachelorproef een studiedag voor mensen met een link in het onderwijs of voor geïnteresseerden om het sensitief werken met transjongeren te stimuleren. “Kleine veranderingen kunnen een grote impact teweegbrengen.”
The post Studenten organiseren studiedag om sensitief werken met transjongeren

Lees meer »