Fietser haalt breekmes boven na discussie over fietsen in stationstunnel

Een 56-jarige Hasselaar is woensdagmiddag opgepakt omdat hij woensdagmiddag bij een discussie een andere vijftiger met een breekmes bedreigde. Het incident was het gevolg van een woordenwisseling in de stationstunnel van Hasselt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Oranje verdubbelt de voorsprong meteen na rust: Van Dijk kopt de 2-0 tegen de touwen!

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Estland wil NAVO-norm defensie-uitgaven optrekken

Estland wil dat de NAVO-bondgenoten jaarlijks meer dan de huidige minimumnorm van 2 procent van het bbp in de eigen defensie investeren. “We vinden dat 2 procent niet genoeg is, we moeten meer doen”, aldus de Estse defensieminister Hanno Pevkur, bij een vergadering met zijn ambtsgenoten op de Brusselse hoofdzetel van de alliantie. Estland stelt 2,5 procent voor.

Lees meer »

Een schaap uit het buitenland, of een donatie: ook zonder rituele slachting maken moslims het beste van hun Offerfeest

“Eid Moebarak, een gezegend Offerfeest.” Nog tot woensdag vieren moslims wereldwijd het Offerfeest. Maar in Vlaanderen moeten moslimfamilies sinds het verbod op onverdoofd slachten creatief zijn om het ritueel slachten op een aanvaardbare manier in te vullen. “Ik laat in Nederland een schaap slachten volgens de regels van ons geloof”, zegt Ali Kaddouri. “Zo kan ik de traditie van mijn

Lees meer »

LIVE. Ontploffing Hoboken: tweede dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog drie vermisten – “Oorzaak van explosie is heel moeilijke kwestie”

Elf uur na de explosie in Hoboken is een tweede dodelijk slachtoffer teruggevonden. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Rond 16 uur werd het dak met een kraan weggehaald. De brandweer zoekt nu nog naar (minstens) drie vermisten

Lees meer »

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die op zondag naar de concurrentie gaan. Misschien moeten wij dat ook gaan doen”

“Wij zijn de vakbond van de consument.” Dat is – tenminste volgens CEO Stefan Goethaert – waar Colruyt voor staat in deze tijden van koopkrachtverlies en de klantenoorlog tussen de supermarkten. “Ik zie anderen soms hun prijzen verhogen om de producten daarna in promotie te zetten. Tja.” Maar kan Colruyt nog steeds de laagste prijs garanderen? En waarom zijn sommige

Lees meer »

Gerechtelijke politie houdt huiszoeking in kabinet van burgemeester Bram Degrieck: “Ik weet niet waarover dit gaat”

De federale gerechtelijke politie heeft maandag, tijdens het schepencollege dan nog, een huiszoeking verricht in het kabinet van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B) van De Panne. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het onderzoek gebeurde in opdracht van een onderzoeksrechter uit Brussel. Zelf meent de burgemeester van geen onderzoek te weten.
The post Gerechtelijke politie houdt huiszoeking in kabinet van

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag

Openbaar aanklager Patty T’Jonck heeft aan de volksjury gevraagd om Athena Man (33) en Lorine De Witte (53) schuldig te verklaren aan doodslag op Caroline Kint (65). Volgens de procureur-generaal kon Athena Man het misdrijf enkel plegen dankzij de essentiële hulp van Lorine De Witte.
The post Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag appeared first on

Lees meer »