Europa verdenkt Rusland van sabotage en brandstichtingen: “We zijn erg kwetsbaar”

Inlichtingendiensten denken dat Rusland achter een reeks van feiten van mishandeling, sabotage en brandstichting zit in Europa.

 

Meer krantenkoppen in België

Warmste Week dit jaar in teken van eenzaamheid: “Sociale media vervangen steeds vaker menselijk contact”

De Warmste Week zal dit jaar plaatsvinden in Brugge van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december en zal in het teken van eenzaamheid staan. De helft van de Vlamingen voelt zich soms eenzaam, door een gebrek aan sociaal vangnet, problemen op werk of school, afkomst, gender, een beperking of een ziekte. VRT-ambassadeurs Francisco Schuster, Eva De Roo, Manu

Lees meer »

Hof ter Daele breidt deze zomer uit met unieke strandbar

De origineelste strandbar van de hele provincie? Die vind je deze zomer in … het landelijke Beauvoorde. Didier Willems (37) bouwde eigenhandig een ‘strandhut’ op zijn Hof ter Daele en liet daarvoor ook drie vrachtwagens vol zand aanvoeren. Hij plant er de komende maanden onder meer een lingeriedefilé, toont de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm en verwelkomt

Lees meer »

Bpost stelt wereldrecord scherper: nieuwe postzegel telt 2024 woorden

Een postzegel naar aanleiding van de 150e verjaardag van de Wereldpostunie (UPU) levert bpost opnieuw een wereldrecord op. De tekst van die postzegel telt namelijk niet minder dan 2024 woorden, meldt bpost donderdag. “We zijn bijzonder trots dat we deze historische verjaardag kunnen vieren met een dergelijk typografisch hoogstandje”, zegt Xavier Clabots, hoofd Filatelie bij bpost. Sinds 2014 had bpost

Lees meer »

Brugse Kaasmarkt verwelkomt kaasfans op 1 september op het Zand

In restaurant Goffin in Sint-Kruis werd woensdagavond het programma voorgesteld voor de veertiende editie van de Brugse Kaasmarkt. Die zal opnieuw plaatsvinden op het Zand, deze keer op zondag 1 september vanaf 9.30 uur.
The post Brugse Kaasmarkt verwelkomt kaasfans op 1 september op het Zand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brusselse stembusgang verloopt stroef: “Kiezers gaan naar huis zonder te stemmen”

De Brusselse stembusgang verloopt stroef, sommige kiezers moeten tot wel twee uur lang in de rij staan. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat weten dat “het Nationaal Crisiscentrum zegt dat er geen systeemproblemen zijn”. “Het betreft een piekmoment met betrekking tot de spreiding van het aantal kiezers.” De FOD Binnenlandse Zaken verzekert wel dat kiezers die om 16

Lees meer »

“Een kleine guillotine en een handdoek voor het bloeden”: hardleerse zedenschenner stelt wel érg drastische maatregel voor

Een partijtje zonnebaden in beschonken toestand eindigde voor een zestiger uit Veurne voor de Brugse rechtbank. En dat is niet de eerste keer. M.P. uitte zijn spijt en wil duidelijk érg ver gaan om van zijn driften af te raken.
The post “Een kleine guillotine en een handdoek voor het bloeden”: hardleerse zedenschenner stelt wel érg drastische maatregel voor

Lees meer »

Bekers uitgereikt in VLVB-competitie

Tijdens de algemene vergadering van de voetbalcompetitie VLVB, werden de bekers en trofeeën uitgereikt aan de desbetreffende winnaars van de afgelopen competitie. Dit gebeurde in OC Kappaert in Zwevegem. “Wij hebben als doel de sportverenigingen – die de voetbalsport als liefhebber beoefenen – te verenigen en te beheren. Verder willen we meehelpen de inrichting, ontwikkeling
The post Bekers uitgereikt

Lees meer »

In De Boomgaard weten ze alles over bijen

De leerlingen van de vrije basisschool De Boomgaard trokken er een dagje opuit. Ze gingen richting De Gavers, waar ze de les natuurkunde illustreerden met een uiteenzetting over de bijen. De leerlingen van het tweede jaar weten nu dat deze diertjes in veel opzichten nuttig zijn. Ze vonden het ook boeiend dat de les zo
The post In De

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zeven op de tien begrafenisondernemers zijn niet in orde met de regels

Zeven op de tien begrafenisondernemers houden zich niet aan de regels. Ze misleiden soms klanten, zo vermeldt de meerderheid van de begrafenisondernemers niet duidelijk hun prijzen. Ook van grote sommen cash geld is men niet altijd vies. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie die HLN-consumentenexperte Safia Yachou onder de loep nam. De inspectie tilt hier zwaar aan, omdat

Lees meer »