Bewoonster mag half jaar na brandstichting in eigen appartement cel verlaten: “Bedankt en hopelijk tot nooit meer”

Ruim een half jaar nadat ze op 7 november 2023 in haar eigen appartement in de Hendrik Consciencestraat in Roeselare op zes plaatsen brand stichtte, mag een 56-jarige vrouw de cel verlaten. De rechter in Kortrijk gaf haar een celstraf van drie jaar, maar sprak enkel de periode van voorhechtenis als effectieve straf uit. Ze moet zich wel voor haar alcohol- en psychische problemen laten begeleiden.

Op 7 november 2023 iets over 22 uur ’s avonds belde Conny B. zelf de brandweer op dat er brand was in haar fraaie appartement op de derde verdieping. Ter plaatse moesten de spuitgasten de deur inbeuken en stelden ze vast dat er maar liefst zes brandhaarden waren. Twee, aan de zitkussens en aan een keukenstoel, moesten geblust worden.

Bewoonster Conny B. was over haar toeren en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Daarna ging het naar de cel want ze bleek zelf verantwoordelijk te zijn voor de brandhaarden. “Vanuit een soort woede dat ze niet voldoende was geholpen voor haar medische problemen”, aldus de openbare aanklager. “En in combinatie met medicatie en alcohol. Begeleiding is nodig.”

Harde leerschool

Conny B. verbleef tot vandaag nog altijd in de cel. “Ik heb er heel veel spijt van en herken mezelf niet in de feiten”, klonk het voor de rechter. “Ik had pijn, was moe, moest na een opname op de psychiatrische afdeling naar mijn gevoel te snel naar huis, mijn hondje was gestorven, … Ik voelde me heel leeg en slecht. Maar het zal me niet meer overkomen. De gevangenis is een harde leerschool voor iemand die nog nooit met gerecht of politie in aanraking is gekomen. Een echte cultuurshock, maar ik pas me snel aan. Na mijn vrijlating verhuis ik naar de kust, naar de zuivere lucht.”

“Bedankt en hopelijk tot nooit meer”, nam ze na het horen van de uitspraak afscheid van de rechter. (LSi)

The post Bewoonster mag half jaar na brandstichting in eigen appartement cel verlaten: “Bedankt en hopelijk tot nooit meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden Batjes in Zedelgem drie dagen in teken van 50 jaar dorpsfeesten: “Ideaal om samen te komen en oude bekenden terug te zien”

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus wordt de dorpskern voor de vijftigste keer het toneel van de Batjes, onder de noemer Zilleghem Tegoare. Met voor elk wat wils blijft de gouden feesteditie trouw aan vaste waarden zoals de wieler- en loopwedstrijd, de avondmarkt, live optredens en terrasjes. Een expo toont een halve eeuw vermaak op de Batjes.<br

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Anderlecht kan maand geen beroep doen op Francis Amuzu

Anderlecht is weinig bezig geweest op de transfermarkt en heeft enkele sterkhouders moeten laten gaan. Bovendien viel winger Francis Amuzu ook uit voor een maand bij paars-wit. Ook bij de Kanaries was er een leegloop van jonge, talentvolle spelers. Welke van de twee ploegen wint zaterdag de wedstrijd?

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »