Bewoonster mag half jaar na brandstichting in eigen appartement cel verlaten: “Bedankt en hopelijk tot nooit meer”

Ruim een half jaar nadat ze op 7 november 2023 in haar eigen appartement in de Hendrik Consciencestraat in Roeselare op zes plaatsen brand stichtte, mag een 56-jarige vrouw de cel verlaten. De rechter in Kortrijk gaf haar een celstraf van drie jaar, maar sprak enkel de periode van voorhechtenis als effectieve straf uit. Ze moet zich wel voor haar alcohol- en psychische problemen laten begeleiden.

Op 7 november 2023 iets over 22 uur ’s avonds belde Conny B. zelf de brandweer op dat er brand was in haar fraaie appartement op de derde verdieping. Ter plaatse moesten de spuitgasten de deur inbeuken en stelden ze vast dat er maar liefst zes brandhaarden waren. Twee, aan de zitkussens en aan een keukenstoel, moesten geblust worden.

Bewoonster Conny B. was over haar toeren en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Daarna ging het naar de cel want ze bleek zelf verantwoordelijk te zijn voor de brandhaarden. “Vanuit een soort woede dat ze niet voldoende was geholpen voor haar medische problemen”, aldus de openbare aanklager. “En in combinatie met medicatie en alcohol. Begeleiding is nodig.”

Harde leerschool

Conny B. verbleef tot vandaag nog altijd in de cel. “Ik heb er heel veel spijt van en herken mezelf niet in de feiten”, klonk het voor de rechter. “Ik had pijn, was moe, moest na een opname op de psychiatrische afdeling naar mijn gevoel te snel naar huis, mijn hondje was gestorven, … Ik voelde me heel leeg en slecht. Maar het zal me niet meer overkomen. De gevangenis is een harde leerschool voor iemand die nog nooit met gerecht of politie in aanraking is gekomen. Een echte cultuurshock, maar ik pas me snel aan. Na mijn vrijlating verhuis ik naar de kust, naar de zuivere lucht.”

“Bedankt en hopelijk tot nooit meer”, nam ze na het horen van de uitspraak afscheid van de rechter. (LSi)

The post Bewoonster mag half jaar na brandstichting in eigen appartement cel verlaten: “Bedankt en hopelijk tot nooit meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man kan ogen niet geloven wanneer hij tijdens het shoppen kaders ontdekt met zijn foto in, maar dan komt de aap uit de mouw

Een Brit kan zijn ogen niet geloven wanneer hij tijdens het winkelen fotokaders ziet staan met zijn beeltenis in. “Ik heb een vraag: wat is dit?”, klinkt het stomverbaasd. “Dat kan dat toch?” Zijn vrouw Mairead – die alles filmt – oppert dat ze zijn foto van Facebook hebben gestolen om te verkopen, maar hij wordt al snel achterdochtig en

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren op drie campussen: “Contact met dieren kan helende werking hebben”

Patiënten die in het Ziekenhuis Oost Limburg verblijven kunnen vanaf nu hun huisdieren zien op speciale ontmoetingsplaatsen van het ziekenhuis. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.

Lees meer »

“Alleen bij min veertig voetbalden we niet”: op zoek naar de roots van Domenico Tedesco in zijn Duitse heimat Aichwald

In het Duitse Aichwald staan de tv-schermen tijdens het EK ook op België afgestemd. Want ‘hun’ Domenico Tedesco is coach van de Rode Duivels. In zijn heimat zochten we de prille voetbalroots van de kleine ‘Dome’ op: hoe verzot was hij op het spelletje en zagen zijn vrienden al vroeg een trainer ontluiken? “Niemand misgunt Tedesco hier de EK-titel.”

Lees meer »

Broer van overleden keeper Sarkic neemt afscheid met emotionele post, ook ex-ploegmaat Tielemans aangedaan: “Rust zacht”

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman Matija Sarkic is zaterdagochtend onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Volgens verschillende media zou hij plots onwel zijn geworden. Sarkic speelde jarenlang in de jeugd van Anderlecht, Youri Tielemans plaatste een foto met de doelman op Instagram.

Lees meer »

“Kan De Wever over zijn eigen schaduw stappen?”

Zo snel kan het dus keren. Het land leek af te stevenen op een totale blokkering, maar na het resultaat van zondag zouden de regeringsvormingen wel eens snel beklonken kunnen zijn. Sinds de 541 dagen in 2010 en 2011 houden we iedere keer ons hart vast, maar er zijn goede redenen om deze keer hoopvoller te zijn. De kiezer heeft

Lees meer »