Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang

Tien jaar nadat hij in Veurne is veroordeeld voor de verdoving en verkrachting van zijn ex-vrouw, een poetsvrouw en een prostituee liep een 41-jarige ex-apotheker opnieuw een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Deze keer omdat hij in de crèche van zijn dochter de kinderverzorgster ongepast heeft aangeraakt. Hijzelf ontkende de feiten.

Op 15 februari 2013 kwam toenmalig apotheker Bram B. uit Veurne in het oog van de storm terecht. Zijn poetsvrouw diende klacht in bij de politie nadat ze compleet versuft wakker was gekomen in het ziekenhuis na het drinken van een glas fruitsap bij de apotheker. Uit verder onderzoek bleek dat een escortdame een jaar voordien ook al een gelijkaardige verklaring had afgelegd bij de politie, maar die bleef toen zonder gevolg.

Na onderzoek bekende de man dat hij ook zijn eigen vrouw geregeld drogeerde. “Wel 80 keer had hij met haar seks terwijl ze helemaal versuft was”, klonk het destijds bij de openbare aanklager. Het leverde B. uiteindelijk een celstraf van vijf jaar, waarvan een half jaar met uitstel, op voor (poging) verkrachting.

Ongepaste aanrakingen

“Hij wist dat hij met zo’n verleden extra voorzichtig zou moeten zijn in de toekomst”, aldus zijn advocaat Bram Casier. “Hij schoot dan ook meteen in een kramp toen hij hoorde dat een kinderverzorgster aanstoot nam aan een voorval in de crèche van zijn dochter.”

Op 20 oktober 2022 vond een kinderverzorgster in Meulebeke immers dat B., die inmiddels in Izegem woont, haar minutenlang ongepast had aangeraakt aan de rug en te dicht bij haar was blijven staan. “Ik zie niet in elke man een bedreiging hoor”, aldus de vrouw. “Maar het was wel degelijk minutenlang en ongepast. Voor mij nog altijd een traumatische ervaring.”

Botsing

Bram B. ontkende haar met opzet ongepast aangeraakt te hebben. “Ik voerde af en toe klusjes uit in de crèche”, aldus de man. “Ik haalde mijn dochter, die wat ziekjes was, op. De kinderverzorgster nam nog even haar temperatuur. Toen ik voorover boog om een schroevendraaier te nemen aan de verzorgingstafel, raakte ik inderdaad haar rug en hoofd. Maar ik excuseerde me meteen voor de botsing. Ik ervaarde dat helemaal niet als ongepast.”

“Door zijn verleden is de zaak opgeblazen”, aldus zijn advocaat Bram Casier, die de vrijspraak vroeg. “Vertel me niet dat het slachtoffer ’s avonds mijn cliënt niet op Google heeft opgezocht en op die manier is te weten gekomen wat er in het verleden is gebeurd. Dat heeft hier zeker een rol gespeeld.”

Voorwaarden

De openbare aanklager vorderde een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. “Waarom zou het slachtoffer liegen?”, vroeg hij zich af. De rechter volgde die vordering. De komende vijf jaar moet B. zich aan enkele voorwaarden houden om uit de cel te blijven. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.732 euro betalen. (LSi)

The post Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luchthaven van Oostende krijgt op een na grootste zonnepanelenpark van ons land: “Goed voor elektriciteit voor de luchthaven en 10.000 gezinnen”

Met 60.000 zonnepanelen op een oppervlakte van wel 60 voetbalvelden, heeft de luchthaven van Oostende binnenkort het grootste zonnepanelenpark van West-Vlaanderen en het tweede grootste in ons land. Met een jaarlijkse productie van 37.000MWh per jaar kan de luchthaven volledig draaien op duurzame energie en daarnaast kunnen nog eens 10.000 gezinnen aangesloten worden.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

Beheerder begraafplaats schrijft opmerkelijke kerkhofverhalen: “Neen, géén deprimerend boek”

Koen Verwaerde (69) schreef over het leven op de stedelijke begraafplaatsen een opmerkelijke boek. Met daarin verhalen over emotionele en humoristische momenten. Verwaerde toont de ziel van de begraafplaatsen. “Ik schreef steeds met respect. Het is een eerbetoon aan de overledenen en wie achterblijft”, zegt de Oostendenaar. ‘Hoor, wie klopt daar’ geeft een kijk achter de schermen.
The post

Lees meer »

Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge

In Zeebrugge is het sportstrand klaar voor het zomerseizoen. Op die manier kunnen de strandgangers in beweging blijven. Ze kunnen er tal van sporten beoefenen. Ze kunnen heel wat gratis materiaal uitlenen voor de sporten gaande van voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, beachpallets, kubbsets tor partijhesjes.
The post Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Geen publiek, geen adviseurs en geen micro als ze niet aan de beurt zijn: CNN legt strenge regels op voor debat tussen Biden en Trump

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump zijn de regels voor het eerste debat in de aanloop naar de verkiezingen overeengekomen. Tijdens het debat op 27 juni (28 juni in België) in Atlanta krijgen de deelnemers onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is. Dat meldt CNN, de zender

Lees meer »

Hulpdiensten stoppen met zoeken naar slachtoffers na explosie in Hoboken, oorzaak blijft onduidelijk: “Ik heb geen gas geroken”

Volgens het Antwerpse parket is er nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de ontploffing in het woonblok in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken, die het leven kostte aan vier bewoners. Maar verschillende bewoners beweren nooit klachten te hebben gehad over een gasgeur in het gebouw. De hulpdiensten zetten intussen hun zoekactie stop. De kans dat er nog een vijfde

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »