Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang

Tien jaar nadat hij in Veurne is veroordeeld voor de verdoving en verkrachting van zijn ex-vrouw, een poetsvrouw en een prostituee liep een 41-jarige ex-apotheker opnieuw een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Deze keer omdat hij in de crèche van zijn dochter de kinderverzorgster ongepast heeft aangeraakt. Hijzelf ontkende de feiten.

Op 15 februari 2013 kwam toenmalig apotheker Bram B. uit Veurne in het oog van de storm terecht. Zijn poetsvrouw diende klacht in bij de politie nadat ze compleet versuft wakker was gekomen in het ziekenhuis na het drinken van een glas fruitsap bij de apotheker. Uit verder onderzoek bleek dat een escortdame een jaar voordien ook al een gelijkaardige verklaring had afgelegd bij de politie, maar die bleef toen zonder gevolg.

Na onderzoek bekende de man dat hij ook zijn eigen vrouw geregeld drogeerde. “Wel 80 keer had hij met haar seks terwijl ze helemaal versuft was”, klonk het destijds bij de openbare aanklager. Het leverde B. uiteindelijk een celstraf van vijf jaar, waarvan een half jaar met uitstel, op voor (poging) verkrachting.

Ongepaste aanrakingen

“Hij wist dat hij met zo’n verleden extra voorzichtig zou moeten zijn in de toekomst”, aldus zijn advocaat Bram Casier. “Hij schoot dan ook meteen in een kramp toen hij hoorde dat een kinderverzorgster aanstoot nam aan een voorval in de crèche van zijn dochter.”

Op 20 oktober 2022 vond een kinderverzorgster in Meulebeke immers dat B., die inmiddels in Izegem woont, haar minutenlang ongepast had aangeraakt aan de rug en te dicht bij haar was blijven staan. “Ik zie niet in elke man een bedreiging hoor”, aldus de vrouw. “Maar het was wel degelijk minutenlang en ongepast. Voor mij nog altijd een traumatische ervaring.”

Botsing

Bram B. ontkende haar met opzet ongepast aangeraakt te hebben. “Ik voerde af en toe klusjes uit in de crèche”, aldus de man. “Ik haalde mijn dochter, die wat ziekjes was, op. De kinderverzorgster nam nog even haar temperatuur. Toen ik voorover boog om een schroevendraaier te nemen aan de verzorgingstafel, raakte ik inderdaad haar rug en hoofd. Maar ik excuseerde me meteen voor de botsing. Ik ervaarde dat helemaal niet als ongepast.”

“Door zijn verleden is de zaak opgeblazen”, aldus zijn advocaat Bram Casier, die de vrijspraak vroeg. “Vertel me niet dat het slachtoffer ’s avonds mijn cliënt niet op Google heeft opgezocht en op die manier is te weten gekomen wat er in het verleden is gebeurd. Dat heeft hier zeker een rol gespeeld.”

Voorwaarden

De openbare aanklager vorderde een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. “Waarom zou het slachtoffer liegen?”, vroeg hij zich af. De rechter volgde die vordering. De komende vijf jaar moet B. zich aan enkele voorwaarden houden om uit de cel te blijven. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.732 euro betalen. (LSi)

The post Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

210 festivalgangers betrapt met drugs op Tomorrowland, 18 mensen opgepakt omdat ze zonder ticket probeerden binnen te dringen

Het parket van Antwerpen en PolitieZone Rupel hebben een overzicht gemaakt van alle overtredingen die werden vastgesteld tijdens het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland. Daaruit blijkt dat 73 mensen gearresteerd werden om verschillende redenen en er voor meer dan 55.000 euro aan minnelijke schikkingen geïnd werd bij festivalgangers die betrapt werden op drugs.

Lees meer »

“Na Tour tot zeven uur ‘s ochtends gedronken met De Lie”: Campenaerts fietst virtueel na-Tourcriterium en geeft inkijk in festiviteiten

Tijdens een virtueel na-Tourcriterium, georganiseerd door Zwift, hebben Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) en Brent Van Moer (26) vrijdagochtend een rit van 46,6 kilometer afgelegd. Ze blikten samen met ongeveer negentig andere deelnemers terug op de voorbije Tour de France. “Jammer dat Netflix niet bij ons heeft gefilmd, we hadden sowieso de beste verhalen.”

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na dodelijke crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Brecht en Jamaica kajakken van Kortrijk naar Parijs voor goede doel: “Goed voor 378 kilometer en 43 sluizen”

Deze ochtend zijn Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) met de Kortrijkse Broeltorens als vertrekpunt in kajak vertrokken naar Parijs. Met het initiatief genaamd ‘Kajakkers met een Hart’ zamelen ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. Brecht had namelijk in januari 2022 een werkongeval met een schedelbreuk en hersenbloeding tot gevolg.
The post

Lees meer »