Vlaamse toeristen filmen hoe ze bekende trekpleister op IJsland moeten verlaten na vulkaanalarm

“Het was onze laatste dag op IJsland en we wilden absoluut nog één attractie meepikken: de Blue Lagoon, opgewarmd door de vulkanische activiteit. Lang heeft het helaas niet geduurd.” Enkele Vlaamse toeristen getuigen hoe ze moesten vluchten na vulkaanalarm.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Ichtegem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Ichtegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Ichtegem.
The post Verkiezingsresultaten in Ichtegem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arnaud De Lie bereidt in Ronde van Zwitserland Tour voor: “Wat sprinten, veel klimmen en… genieten van prachtige Alpenkoeien”

Duimen tegen de slapen, wijsvingers in de lucht. De winnaar in Arnaud ‘Taureau’ De Lie (22) leeft weer! Straks ook opnieuw op WorldTourniveau? Zijn grote Tourdebuut komt er nu met rasse schreden aan. Maar eerst: de Ronde van Zwitserland. “Als ik nog eens kan scoren, zal ik het niet laten liggen.” Verhaal over een ‘coup’ en een ‘koe’.

Lees meer »

“Lang geleden dat ik Hebreeuws hoorde”: acht maanden geleden werd Noa ontvoerd op motor, nu straalt ze van geluk

Noa Argamani die ontvoerd werd op het Nova-muziekfestival en met een gezicht vol angst achterop een motor gesleept werd: het is een van de tragische beelden van 7 oktober die nog steeds in het geheugen gegrift staan. Acht maanden later kon de jongedame (26) na een riskante operatie van het Israëlische leger (IDF) dan toch bevrijd worden. Het weerzien met

Lees meer »

“Liften was nog nooit zo plezant”: Diksmuide lanceert als eerste in Vlaanderen het mee-rij-bankje

In het piepkleine Lampernisse, amper 150 inwoners sterk, staat een primeur in Vlaanderen: het mee-rij-bankje. Wie erop gaat zitten, geeft aan dat hij of zij een lift nodig heeft naar het centrum van Diksmuide. “Wie weet ontstaan zo wel nieuwe vriendschappen”, klinkt het bij burgemeester Lies Laridon (CD&V). Er zijn wel wat aandachtspunten: kinderen bijvoorbeeld.
The post “Liften was

Lees meer »

En plots zet Bart De Wever Vlaamse onafhankelijkheid op sterk water

Het is het allereerste artikel uit het N-VA-partijprogramma – Vlaamse onafhankelijkheid -, maar voor voorzitter Bart De Wever hoeft het niet noodzakelijk meer. Het is in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen een meer dan opmerkelijke zet. Eentje om de Vlaams-nationalisten voor meer gematigde centrumkiezers aanvaardbaarder te maken.

Lees meer »

Charmezanger terecht voor partnergeweld: “Drink al veel minder dan vroeger”

Een 43-jarige charmezanger uit Zwevegem riskeert een celstraf van 6 maanden voor partnergeweld. Zijn alcoholverslaving is een doorn in het oog van de rechter. Een alcoholverbod was dan ook het onderwerp van discussie. “Ik ben al van de sterke drank af maar drink nog graag een pintje met vrienden”, klonk het.
The post Charmezanger terecht voor partnergeweld: “Drink al

Lees meer »

PORTRET. Wie is de vermiste Michael Mosley, Britse dieetgoeroe en tv-presentator?

Een in een dieet-jas gehuld liefdeskind van Lieven Scheire en Tom Waes: zo kan je Michael Mosley (67) het best omschrijven. De Britse beroemdheid at lintwormen, injecteerde slangenvergif, raakte bij een tv-programma ooit gekneld in een grot en liet de wereld kennismaken met ‘intermittent fasting’. Nu is hij al twee dagen spoorloos op een Grieks eiland. Een portret.

Lees meer »

Verontwaardiging na gelach bij Duitse groenen over tussenkomst van gedode agent in Mannheim: “Beloof dat dit niet meer zal gebeuren”

Een lid van het Berlijnse Huis van Afgevaardigden heeft voor grote verontwaardiging gezorgd met een opmerking over de mesaanval in Mannheim, vrijdag exact een week geleden. Toen een afgevaardigde van de SPD sprak over de aanslag, waarbij een 29-jarige politieagent om het leven kwam, schreeuwde een afgevaardigde van Die Grünen door haar heen. Dat leverde zelfs gelach op.

Lees meer »

Vooruit gaat erop vooruit: “Een historische avond”

“Melissa, Melissa, Melissa!” De leden van Vooruit moesten er in Plein Publiek in Brussel lang op wachten, maar uiteindelijk kwam ze eraan: Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Volgens de leden is de winst van Vooruit vooral aan haar te danken, hoewel ook voormalig voorzitter Conner Rousseau een daverend applaus kreeg. “Het is onze avond, een historische avond.”

Lees meer »