Vlaamse toeristen filmen hoe ze bekende trekpleister op IJsland moeten verlaten na vulkaanalarm

“Het was onze laatste dag op IJsland en we wilden absoluut nog één attractie meepikken: de Blue Lagoon, opgewarmd door de vulkanische activiteit. Lang heeft het helaas niet geduurd.” Enkele Vlaamse toeristen getuigen hoe ze moesten vluchten na vulkaanalarm.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Brusselse YouTuber post opnieuw filmpje waarop te zien is hoe hij emmer met olie, water en bietensap over metropassagier gooit 

Op YouTube is er opnieuw een filmpje opgedoken van de Brusselse YouTuber ‘YaNike’ die toont hoe hij een mengsel van water, olie, bietensap en takken maakt en het daarna over een metropassagier gooit. De YouTuber werd in november al eens opgepakt en aangehouden voor eenzelfde filmpje. Vervoersmaatschappij MIVB heeft opnieuw een klacht ingediend.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »

Laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld weer even in Antwerpen

De laatste nog werkende stoomgraanzuiger ter wereld is weer een paar weken in Antwerpen. Hij ligt aan het Bonapartedok, naast het MAS. Tot 1984 werd hij ingezet in de haven om granen over te laden van het ene schip naar het andere. Nadat de stoomgraanzuiger werd gerestaureerd, ligt het gevaarte in Rotterdam. Tijdens de Museumnacht zal hij nog eens effectief

Lees meer »