Vader Bergs ziet zoon Zizou de tennistop bestormen: “We hebben de kostprijs van een huis in zijn carrière geïnvesteerd”

 

Primeurtijd voor Zizou Bergs (24) op Roland Garros. Een eerste zege op een grand slam, een eerste zege tegen een topdertigspeler, een eerste keer (virtueel) bij de top honderd. Hoe beleeft vader Koen Bergs de doorbraak van zijn zoon? “We hebben ons pijn moeten doen.”

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt voor het eerst Su-57-straaljager te hebben geraakt in Rusland: “Primeur in geschiedenis”

Na meer dan twee jaar oorlog met Rusland, heeft 59 procent van de Oekraïners nog vertrouwen in president Zelensky. Dat is wel het laagste peil sinds het begin van de invasie in februari 2022, en dat cijfer is al een hele tijd aan het dalen. Volgens het Kremlin is “Frankrijk bereid om rechtstreeks deel te nemen aan het conflict”. De

Lees meer »

VDAB Oost-Vlaanderen ziet veel mogelijkheden voor personeel van Ontex en andere bedrijven waar jobs op de tocht staan

VDAB Oost-Vlaanderen is zeker dat werknemers die recent ontslagen werden een nieuwe baan kunnen vinden in de eigen provincie. Volgens de arbeidsbemiddelaar raken veel vacatures in Oost-Vlaanderen nog altijd niet ingevuld. In enkele maanden tijd kreeg een 1.000-tal medewerkers te horen dat ze (misschien) ontslagen worden, onder meer bij Ontex, Onsemi, Milcobel en Barry Callebaut.

Lees meer »

Opnieuw een bestelwagen gestolen in Wervik, dit keer in de Aststraat: “Het waren geen grote gasten, wel zeer breed. Dat viel op”

Donderdagnacht omstreeks 3 uur is op de hoek van de Aststraat en de drukke Geluwesesteenweg in Wervik een bestelwagen met een laadbak van de APK Group gestolen. Een buurtbewoner zag vijf daders. Ze reden weg in de richting van de rotonde op de expresweg N58 en konden daar alle richtingen uit. Toeval of niet ontweken de daders het stadscentrum waar

Lees meer »

Koksijde op één na beste fietsgemeente

Gemeente Koksijde heeft de tweede plaats bij de verkiezing van Fietsgemeente 2024 behaald in de categorie middelgrote steden en gemeenten. Deze erkenning onderstreept de inspanningen om een fietsvriendelijke leefomgeving te creëren voor inwoners en bezoekers. Vorig jaar konden alle Vlaamse fietsers hun favoriete fietsgemeente of -stad beoordelen op fietsveiligheid en fietscomfort. In totaal brachten meer
The post Koksijde op

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

Bijna 8 maanden na moord op advocate Claudia Van Der Stichelen spreken weduwnaar Eric en zoon Viktor voor het eerst: “Ik heb naar die man geroepen: ‘Laat mijn mama los’”

“Ik heb hem op haar zien schieten. Ik heb haar zien neervallen. Ik heb alles gezien.” Bijna acht maanden nadat advocate Claudia Van Der Stichelen (58) bij haar thuis in Sint-Lievens-Houtem werd vermoord, spreekt haar zoon Viktor (23) voor het eerst bij Faroek. Samen met zijn vader Eric (61) vertelt hij over die fatale zaterdagmiddag, in de hoop dat ze

Lees meer »

KIJK. Hallucinante beelden van instorting bergpas in Wyoming

Een groot deel van een kronkelende bergpasweg is ingestort in de Amerikaanse staat Wyoming. Een gapende kloof blijft achter in de belangrijke verbindingsweg tussen kleine steden in het oosten van Idaho en de toeristische bestemming Jackson. Op het moment van de instorting zaterdagochtend was de weg al afgesloten.

Lees meer »