Tiener is te druk bezig met smartphone en wandelt tegen rijdende bus: “Gelukkig was chauffeur al aan het remmen”

Een tiener heeft bijna een dramatisch ongeval veroorzaakt in de Turkse hoofdstad Ankara. De 18-jarige jongeman was aan het tokkelen op zijn gsm toen hij op straat wandelde. Dat er een bus kwam aangereden, had hij niet opgemerkt. De kerel liep tegen het rijdende voertuig, maar gelukkig had de chauffeur hem wél al in de gaten. De jongeman kwam er vanaf met een geschaafde neus.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse jongen (8) belandt met ouders in pro-Palestijns protest in Parijs en wordt bestookt met traangas: “Hij heeft nog altijd nachtmerries”

De 8-jarige Lawrence, een Britse jongen die eind mei met zijn ouders op reis was in Parijs, is door de Franse politie met traangas bestookt nadat het gezin midden in een pro-Palestijns protest terechtkwam. Dat vertelt de moeder van de jongen, die nog altijd acute oogproblemen heeft, aan de Britse pers. “Onze ogen brandden en we konden moeilijk ademen. Het

Lees meer »

Stad Brugge lanceert Safer Cities platform

Grensoverschrijdend gedrag is een onderbelicht fenomeen. Slachtoffers durven vaak niet de stap naar politie of hulpverlening te zetten. Daardoor blijft het gissen hoe vaak dit voorkomt en hoe men daar beleidsmatig kan op anticiperen. “Om daar verandering in te brengen stapt Stad Brugge in het online platform Safer Cities”, zegt schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis.
The post

Lees meer »

“Er ligt wel 2 kilometer aan bierleidingen onder festivalweide”: AB InBev toont hoe je 55.000 mensen non-stop koud bier kunt schenken

Hoe voorzie je 55.000 mensen probleemloos en zonder haperen van bier? Op die vraag heeft AB InBev een antwoord gevonden. Al een decennium lang zorgen zij ervoor dat de festivalgangers op Graspop geen moment droog komen te staan. Maar achter dat schijnbaar eenvoudige concept gaat een gargantuaanse organisatie schuil. Met kilometers leidingen, honderden vaten en miljoenen herbruikbare bekers. “En het

Lees meer »

Oude bekenden nekken Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle

Lees meer »