Ophef over “privatisering” van stranden in Brazilië

In Brazilië veroorzaakt een voorstel om de grondwet aan te passen ophef omdat het volgens critici zou kunnen leiden tot een privatisering van stranden.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer Westhoek op bezoek tijdens de Keikopbraderie in Poperinge: “Activiteiten voor jong en oud”

Op zondag 23 juni is er weer Keikopbraderie in Poperinge, het moment om te genieten van de eerste koopjes en het startschot van de zomer. “Het belooft een namiddag te worden vol activiteiten en straatanimatie voor jong en oud. Brandweer Westhoek komt naar de Grote Markt met demonstraties en infostands”, vertelt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie. Op de Paardenmarkt komt

Lees meer »

LIVEBLOG EK 2024. Geen Franse spionnen welkom: Oranje traint achter speciale gordijnen, elk kiertje afgesloten voor pottenkijkers

Het EK voetbal is in volle gang. Met een Koeman die geen risico’s wil nemen. Voor de clash tegen Frankrijk weert de bondscoach van Oranje eventuele pottenkijkers met speciale gordijnen, zodat niemand een glimp kan opvangen van de training achter gesloten deuren. Volg ál het nieuws rond het Europees Kampioenschap in de liveblog hieronder.

Lees meer »

409 bestuurders te snel tijdens de 12 uren van Wervik

De autorally 12 uren van Wervik lokte vorig weekend veel publiek naar de verschillende klassementsproeven. De lokale politie Arro Ieper deed ook flitscontroles in Wervik en Geluveld. 409 van de 1939 gecontroleerde bestuurders reden te snel, maar geen van deze kwam in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs.
The post 409 bestuurders te snel tijdens de 12 uren

Lees meer »

In Oostende tellen bewoners woonzorgcentrum af naar komst Rammstein met zelfgemaakte banners: “Zo ziet Rammstein eruit over 30 jaar”

In Oostende tellen de inwoners van woonzorgcentrum ‘De Drie Platanen’ af naar de komst van Rammstein. Het woonzorgcentrum kijkt uit op het park ‘De Nieuwe Koers’, waar de Duitse metalband volgend weekend optreedt. Om al in de sfeer te komen, hebben ze banners gemaakt waarop enkele bewoners verkleed zijn als de bandleden van Rammstein. De oude rockers zijn te bewonderen

Lees meer »

Vanavond uitzonderlijk geen ‘Familie’ door seizoensfinale ‘Milo’: dit mag je verwachten volgens CAMILLE

De familie Van den Bossche moet vanavond uitzonderlijk plaatsruimen voor de leerlingen van Kosmos. Hoofdrolspeelster CAMILLE (23) laat dan namelijk vol spanning de allereerste seizoensfinale van ‘Milo’ op de kijkers los. Alles opgeteld kijken er zo’n half miljoen mensen naar de telenovelle, dus er wordt rijkhalzend naar uitgekeken. In deze Showbits lost ‘Milo’ zelf een eerste grote spoiler.

Lees meer »

België verbiedt export van ‘vuile diesel’

De export van sterk vervuilende fossiele brandstoffen, beter bekend als ‘vuile diesel’, vanuit België naar landen buiten Europa wordt verboden. Dat staat in een nieuw Koninklijk Besluit dat in het Staatsblad is gepubliceerd. De giftige brandstoffen waren vooral voor West-Afrika bestemd en brachten daar schade toe aan de gezondheid en aan het milieu.

Lees meer »

En daar is ook, eindelijk, de zomer

Meer goed nieuws na de winst van de Rode Duivels: tot woensdag blijft het zonnig en warm. Het KMI voorspelt zomerse temperaturen en droog weer. Vanaf het midden van de week groeit de kans op onweer.

Lees meer »