Ophef over “privatisering” van stranden in Brazilië

In Brazilië veroorzaakt een voorstel om de grondwet aan te passen ophef omdat het volgens critici zou kunnen leiden tot een privatisering van stranden.

 

Meer krantenkoppen in België

Réno Dekimpe (alias NØDE) wint dj-contest Bosmolens Ommegang in Izegem

Réno Dekimpe (25) uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat is de winnaar geworden van de dj-contest van Bosmolens Ommegang. Op zaterdag 27 juli mag hij met een dj-set van een uur de dj-avond openen. “Ik kijk er enorm naar uit, maar ik heb eerlijk gezegd ook wel wat stress”, lacht hij.
The post Réno Dekimpe (alias NØDE) wint dj-contest Bosmolens Ommegang in

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Mix van jong en oud bij CD&V Beernem: “Stuk voor stuk kandidaten die verkozen kunnen worden”

Maandagavond stelde burgemeester Jos Sypré (CD&V) de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de Zomerbarak van Trefhof. De christendemocraten kiezen voor een evenwichtige lijst en zetten in op een mix van jong en oud, gespreid over alle deelkernen. “We kozen resoluut voor kandidaten die stuk voor stuk verkozen kunnen worden”, klinkt het.
The post Mix van

Lees meer »

Hydrothermale uitbarsting doet toeristen wegvluchten in Yellowstone

Een deel van Biscuit Basin in Yellowstone, Wyoming, is gesloten na een krachtige hydrothermale explosie dinsdagochtend. In een virale video is te zien hoe stoom en donkere brokstukken krachtig de lucht in geschoten worden. Vervolgens rennen toeristen weg van de uitbarstende geiser. Volgens het park raakte er niemand gewond.

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »