Ons Vlaanderen jaagt Vlaams Belang de gordijnen in: “Wie financiert deze leugenpropaganda?”

Een online campagne onder de naam Ons Vlaanderen wil Vlamingen doen nadenken over de gevolgen van een stem op extreemrechts. “Wij zijn bezorgd en willen een kiezeltje in de schoen zijn”, zegt bedenker Pieter De Vos. Vlaams Belang reageert geprikkeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming. “Eén eis kunnen ze al binnenhalen: weg met Jan Jambon”

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse: door zich zo

Lees meer »

Grijze walvissen gemiddeld 1,65 meter kleiner in vergelijking met 20 jaar geleden: “Dit is een waarschuwing”

Grijze walvissen die hun zomers doorbrengen in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada, lijken almaar kleiner te worden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de maximale lichaamslengte van de dieren in de loop van 20 tot 30 jaar gemiddeld met 1,65 meter is gedaald. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun voortbestaan. De wetenschappers zien een

Lees meer »

Toneelleraar voor rechter na seksueel misbruik van leerlingen: “Hij filmde ook onder rokken van meisjes op muziek- en basisschool”

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een straf met probatie-uitstel tegen een voormalige toneel- en muziekleraar uit Beersel voor het seksueel misbruik van verschillende jonge meisjes die les bij hem volgden. Bij een huiszoeking bleek de man ook een gigantische collectie foto’s en video’s van gruwelijk seksueel kindermisbruik te bezitten.

Lees meer »

Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.
The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonnebeekse kinderen kiezen kindergemeenteraad

Vandaag gaf burgemeester Ingrid Vandepitte geflankeerd door de schepenen Joachim Jonckheere en Koen Meersseman de start van het stemfeest voor de kindergemeenteraad.
The post Zonnebeekse kinderen kiezen kindergemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je hebt me als een stuk vuil afgezet bij mijn auto. Ali, weet je wel wat je deed?”: emotionele eerste procesdag voor ‘The voice’-coach en rapper Ali B.

In Nederland is het proces begonnen tegen Ali B. Na 2,5 jaar doorbreekt de rapper de stilte. Soms stuntelig, soms geëmotioneerd ontkende hij in de rechtbank van Haarlem het verkrachten en aanranden van drie vrouwen. Maar hij kreeg meteen ook tegenwind. “Dat we eerder seks hadden, was geen vrijgeleide. Nee is nee, Ali.”

Lees meer »

Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de mooiste momenten”

Op vrijdag 28 juni geven Norbert en Heidi in Sport’o’Bello, het sportcafé in Moorslede, hun laatste rondje. Na maar liefst 34 jaar is het tijd voor afscheid. “We hebben hier veel mooie momenten beleefd en ook vrienden voor het leven gemaakt.”
The post Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de

Lees meer »

“Ik was zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam”: Fransman oog in oog met slachtoffer na 4 gewapende overvallen

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »