Marcel bleef als enige in gemeente gespaard van overstroming dankzij efficiënt systeem: “Oplossing gevonden bij collega”

Terwijl de hele Dorpsstraat in Moelingen onderliep bij de recente overstromingen, bleef één huis gespaard. Peggy en Marcel Korbmacher vertellen met welke efficiënte maatregelen ze ontsnapt zijn aan de miserie. “We hebben wel moeten dweilen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op

Deerlijk is met Il Castello in de Kleine Brandstraat en nieuwe zomerbar rijker. Initiatiefnemer is Maxim Vandenbulcke van bistro-taverne-tearoom ‘t Gaverkasteel. Het hele concept kreeg een Italiaans kleedje aangemeten.
The post Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vief Veurne leert alles over ‘het witte goud’ onder de groenten

De daguitstap van Vief Veurne bracht op donderdag 30 mei een volle bus enthousiaste senioren naar Zeeuws-Vlaanderen. De eerste stopplaats was het dorpje Koewacht, waar de groep kennismaakte met ‘het witte goud’ onder de groenten. Bij de professionele aspergeboerderij de Letter toonden eigenaars Mark en Monique hoe de teelt van asperges verloopt, van het zaadje
The post Vief Veurne

Lees meer »

Brouwerij Verhaeghe en restaurant Koevert binnenkort op Netflix?: Zuid-Koreaanse filmploeg op bezoek in Vichte en Kerkhove

Zuid-Koreanen zijn al langer zot van Duchesse de Bourgogne, het oerbier van Brouwerij Verhaeghe uit de Beukenhofstraat in Vichte. Export manager van Brouwerij Verhaeghe Amaury Kervyn organiseerde op vraag van zijn importeur uit Zuid-Korea een trip voor een filmploeg Zuid-Koreaanse foodies met een missie die zich uitstrekt over tien landen all over de world, waaronder België.
The post Brouwerij

Lees meer »

Vooruit is bereid Vlaamse regeringsonderhandelingen op te starten

Vooruit is bereid om onderhandelingen op te starten met N-VA en CD&V over de vorming van een Vlaamse regering. Dat meldt de partij woensdag in een persbericht. Voorzitter Melissa Depraetere leest in de startnota van informateur Bart De Wever “een duidelijk signaal” dat de drie partijen “bereid zijn om de komende maanden te onderhandelen over een warmer en socialer Vlaanderen”.

Lees meer »