Macron en Scholz verdedigen Oekraïense aanvallen in Rusland, Poetin dreigt met “zware gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron oordeelt dat Oekraïne in staat moet zijn om de militaire bases uit te schakelen vanwaaruit Rusland raketten op Oekraïens grondgebied afvuurt. Dat heeft hij dinsdag gezegd tijdens een persconferentie aan de zijde van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, in het kasteel van Meseberg bij Berlijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is gevallen, Gent is klaar voor Urbanus!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. God deed het intussen ook even op z’n Gents, gesteund door de vocale kwaliteiten van Koen Crucke. Tijd dus om gezegend de avond in te zetten en die heeft nog aardig wat in

Lees meer »

KSA Bikschote organiseert God Zij Drank Summer Edition

Al vele jaren zet KSA Bikschote de bloemetjes buiten tijdens de jaarlijkse fuif ‘God Zij Drank’, maar sinds vorig jaar organiseert de jeugdbeweging ook een zomerse versie: God Zij Drank Summer Edition. Dat bleek zodanig aan te slaan dat er dit jaar op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli weer een zomerbar ingericht wordt.
The post KSA Bikschote organiseert

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »