Macron en Scholz vinden dat Oekraïne moet kunnen aanvallen op strategische plekken in Rusland, Poetin waarschuwt voor “ernstige gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vinden dat Oekraïne wel militaire doelwitten in Rusland mag aanvallen, als van daaruit raketten op Oekraïens grondgebied worden afgevuurd. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de NAVO-landen met vuur spelen door wapens te geven aan Oekraïne om binnen Rusland toe te slaan. "Constante escalatie kan leiden tot ernstige gevolgen." 

Meer krantenkoppen in België

Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand”

Op de vooravond van het nieuwe volleybalseizoen zijn de dames van Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Evelien De Vrieze loodste Menen vorig seizoen van Promo 4 naar Promo 3.
The post Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert met wel 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden Aarsele: “Jongeren zetten we centraal ”

Tijdens de kermis in Aarsele is er op kermiszondag traditioneel het wagenspel van de Toneelvrienden Aarsele. Deze keer spelen ze op zondag 4 augustus ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’, een stuk geschreven door Aarselenaar Hubert Lanckriet. Bijzonder dit jaar: zes van de negen gezichten op het toneel zijn nieuw.
The post ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden

Lees meer »

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »