Macron en Scholz vinden dat Oekraïne moet kunnen aanvallen op strategische plekken in Rusland, Poetin waarschuwt voor “ernstige gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vinden dat Oekraïne wel militaire doelwitten in Rusland mag aanvallen, als van daaruit raketten op Oekraïens grondgebied worden afgevuurd. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de NAVO-landen met vuur spelen door wapens te geven aan Oekraïne om binnen Rusland toe te slaan. "Constante escalatie kan leiden tot ernstige gevolgen." 

Meer krantenkoppen in België

Camille pakt uit met nieuwe zomerclip vol bijzondere verwijzingen: “In de clip steek ik de draak met roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin stelt voorwaarden voor vredesgesprekken met Oekraïne: “Oekraïense troepen terugtrekken en geen NAVO-lid worden”

De Russische president Vladimir Poetin heeft enkele voorwaarden gesteld die volgens hem noodzakelijk zijn voor vredesgesprekken en een staakt-het-vuren met Oekraïne. Poetin wil dat het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de regio’s Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk en dat het de plannen om NAVO-lid te worden, stopzet. Als Oekraïne dat doet, kunnen vredesgesprekken morgen al starten, aldus Poetin.

Lees meer »

“Filip heeft mijn leven verwoest, maar ik word gestraft”: ex-partner van folteraar in gevangenis Antwerpen hekelt justitie

Filip T., de gedetineerde die in maart van dit jaar de spil bleek in een gruwelijke foltering in de gevangenis van Antwerpen, heeft ook thuis heel wat brokken gemaakt. Tien jaar lang belaagde hij zijn ex-partner Fabrice Hamel. “Slachtoffers als ik blijven gebroken achter, terwijl daders – of toch in elk geval mijn ex-partner – de dans ontspringen.”

Lees meer »

Nieuwe zorgcampus ’t Huis aan Condédreef wordt officieel geopend

Het gaat om de grootste investering van Kortrijk in deze legislatuur, goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Na drie jaar bouwen start het hypermoderne zorgcampus ’t Huis op. Een breed scala aan zorg- en gemeenschapsdiensten komen samen op één site, van kinderopvang over sociale dienstverlening tot ouderenzorg. “Een thuis voor iedereen: jong en oud, bewoners en familie en

Lees meer »