LIVE GAZA. Leger Israël zegt grens tussen Gaza en Egypte helemaal te beheersen – Ondermijnen Internationaal Strafhof door Israël is mogelijk misdrijf

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, op basis van video’s van munitieafval die de krant heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in de Gazastrook, red.) van het Internationaal Strafhof (ICC) al sinds 2015 probeert af te wenden. Onder meer de toenmalige hoofdaanklager werd geïntimideerd opdat ze geen onderzoek zou openen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Baseballclub Piranhas bestaat 25 jaar: “Toekomst veiligstellen met goede jeugdwerking”

Baseballclub Piranhas bestaat een kwarteeuw en dat wordt het laatste weekend van juni uitvoerig gevierd. “We zijn een minder bekende sport. Het is wat duwen en trekken om ertussen te geraken. Maar we hebben nu drie teams in competitie, voor ons een grote stap vooruit.”
The post Baseballclub Piranhas bestaat 25 jaar: “Toekomst veiligstellen met goede jeugdwerking” appeared first

Lees meer »

Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”

De vierde editie van Ride for Joren was andermaal een groot succes. Het avondcriterium trok heel wat wielerliefhebbers. Jaarlijks komen ook heel wat vrienden en kennissen van Joren en zijn familie de sfeer opsnuiven. De winnaar van deze editie is Jonas Goeman.
The post Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt” appeared first on

Lees meer »

Zoveelste veroordeling voor hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost

De hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost en zijn dochter zijn nogmaals veroordeeld voor de wantoestanden op het terrein. Hun vergunning werd ingetrokken maar toch bleven ze verder kweken. Vader en dochter krijgen respectievelijk 8.000 en 4.000 euro boete.
The post Zoveelste veroordeling voor hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden reist Romy (26) nog steeds de wereld rond: “Ze wou verder reizen en dat wilden we haar gunnen”

Dag op dag een jaar geleden kwam de 26-jarige Romy Styleman uit Kieldrecht om het leven bij een scooterongeval in Australië. Op haar begrafenis kregen de aanwezigen stickers om over de hele wereld te verspreiden. “Nu hangen die stickers overal ter wereld. We houden de tel niet meer bij, maar het zijn er al meer dan 900”, zegt haar zus

Lees meer »

Bouwsector verzuipt door de regenbuien

Wie hoopt nog voor het bouwverlof een dakdekker, metser, gevelschilder of grondwerker te strikken, is eraan voor de moeite. Door het barslechte voorjaarsweer lopen de wachttijden stevig op. En er is niet meteen beterschap op komst.
The post Bouwsector verzuipt door de regenbuien appeared first on KW.be.

Lees meer »

Benzine wordt duurder aan de pomp

De benzineprijs gaat zaterdag de hoogte in. Een liter benzine 95 (E10) kost dan maximaal 1,761 euro per liter, een toename met 2,3 cent. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »