VS en Israël boden 14 miljard om grens te openen en nog zegt Egypte nee: “Als het dat doet, is het gedaan met Gaza”

Nu de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een grondoffensief in de stad Rafah heeft bevolen, zitten ruim 1,3 miljoen Palestijnen in de val vlak bij de grens met Egypte. De Egyptische president Abdel Fatah al-Sisi dreigt er nu mee het vredesverdrag met Israël uit 1979 op te zeggen. Wat betekent dit? Waarom zet Egypte de grens niet open voor de Palestijnen en waar kunnen die wél nog heen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf geeft antwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Pommelien Thijs doet noorderburen uit hun dak gaan tijdens eerste optreden van clubtour in Nederland

Deze zomer staat ze op het grootste festival in Nederland, Pinkpop, maar gisteren kregen onze noorderburen al een eerste voorsmaakje van het muzikale geweld van Pommelien Thijs. De zangeres hield gisteren voor de eerste keer halt in Nederland met haar clubtour, in de Muziekgieterij in Maastricht. En Pommelien pakte het publiek helemaal in: de Nederlandsers brulden enthousiast mee met haar

Lees meer »

Lobbyisten van Amazon mogen het Europees Parlement niet meer binnen

Lobbyisten die voor het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon werken, verliezen hun vrije toegang tot het Europees Parlement. De parlementsleden zijn het beu dat de lobbyisten de deur van het halfrond platlopen, terwijl het bedrijf geen verantwoording wil afleggen voor de werkomstandigheden van zijn werknemers.

Lees meer »

Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

Broer van ‘heks’ die ex-paracommando Jean (67) in Ukkel onthoofdde: “Ik acht ze in staat tot moord. Maar dit?”

Zijn zus vermoordde Jean Nicolas M. (67) in zijn appartement in Ukkel. Daarna onthoofdde ze zijn lichaam en amputeerde ze de benen. Zo’n drie maanden bleef ze naast het lijk in het appartement wonen. Nu spreekt de broer van moordenares Jessica C. (35) voor het eerst, bij Sudinfo. En hij is beenhard: “Ik hoop dat ze sterft in de gevangenis.”

Lees meer »

Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een explosie aan een huis in Brugge. Dinsdagnacht ontplofte een projectiel aan een woning die heel wat schade opliep. Gewonden vielen er niet. Er wordt nu bekeken in welke richting de aanval moet worden gezocht.
The post Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex van Argentijnse wereldkampioen Palacios neemt wraak: zij verkoopt zijn finaleshirt en WK-medaille

Een vechtscheiding gaat de verkeerde kant uit. Om kosten aan hun gemeenschappelijk appartement in Argentinië te betalen, heeft Yesica Frias (30), een Argentijnse influencer en ex-vrouw van Ezequiel Palacios (24), enkele van zijn mooiste souvenirs verkocht. Het gaat om het shirt dat hij voor de finale aanhad op het WK voetbal in Qatar, net als de medaille die hij won.

Lees meer »