1,3 miljoen Palestijnen gevangen tussen diplomatie en conflict aan grens: “Egypte wilt Hamas niet in huis halen”

Nu de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een grondoffensief in de stad Rafah heeft bevolen, zitten ruim 1,3 miljoen Palestijnen in de val vlak bij de grens met Egypte. De Egyptische president Abdel Fatah al-Sisi dreigt er nu mee het vredesverdrag met Israël uit 1979 op te zeggen. Wat betekent dit? Waarom zet Egypte de grens niet open voor de Palestijnen en waar kunnen die wél nog heen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf geeft antwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Kampioenenhulde bij De Vrolijke Vrienden

De leden van de Mesense biljartclub De Vrolijke Vrienden hebben vorige zaterdag in het lokaal Au Faubourg d’Armentières hun kampioenen gevierd. Freddy Salembier werd voor de vierde keer op rij de primus, de tweede plaats ging naar Guy Goetgheluck, en Franky Vermeulen werd derde. Op vrijdag 15 maart wordt er gestart met het nieuwe seizoen.
The post Kampioenenhulde bij De

Lees meer »

Tattooshop Cirusso Art opent twaalfde vestiging in Oostende: “Omdat mensen geen 3 uur zouden moeten rijden”

Met een nieuwe vestiging in Oostende opent Cirusso Art een eerste vestiging aan de kust. De badstad gaat daarmee steden zoals Antwerpen, Aalst en Kortrijk achterna. “Rondvraag leerde ons dat Oostende de missing link was”, vertellen merkeigenaars Cirio Wassenhove (25) en Thomas Ruffai (28).
The post Tattooshop Cirusso Art opent twaalfde vestiging in Oostende: “Omdat mensen geen 3 uur zouden

Lees meer »

Belgische toerist (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Denis D.G. (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was vriendin van de Belg die alarm sloeg toen hij niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem

In opvolging van Stefaan Bonte, die ontslag nam in de gemeenteraad, legde Sem Vanhessche (33) op de gemeenteraadzitting de eed af om vanaf 1 maart te zetelen in de Gemeente- en OCMW-raad.
The post Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Nu scholen snoeien in lessen: vind jij het belangrijk dat kinderen leren zwemmen op school?

Zwemlessen op school worden steeds vaker een uitzondering, zo blijkt uit een onderzoek van hogeschool UCLL. Bijna een derde van de scholen die deelnam aan de studie schrapte de afgelopen jaren in het zwemonderwijs. Volgens de scholen is de kostprijs van zwemlessen en het vervoer ernaartoe sterk toegenomen, maar ook het leerkrachtentekort zorgt voor problemen. Daarnaast merken scholen ook dat

Lees meer »