Korte en felle brand in kerk in Eindhout mogelijk aangestoken: heel wat meubilair verbrand

In Eindhout, deelgemeente van Laakdal, is kort voor de middag brand uitgebroken in de Sint-Lambertuskerk. Het vuur was snel onder controle, maar er is wel heel wat schade. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor onderzoek omdat er vermoedens zijn van brandstichting. 

Meer krantenkoppen in België

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven”

De gevel van het administratief centrum van het lokaal bestuur in Diksmuide ziet er groener uit dankzij de aanleg van een geveltuin. Door te kiezen voor gevelgroen, wil het stadsbestuur het goede voorbeeld geven en burgers stimuleren om hetzelfde te doen.
The post Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven” appeared

Lees meer »

Flora schrijft naar ‘mama en papa’… maar kampbrief toch terecht dankzij meester Wouter (35): “Ik herkende haar handschrift meteen”

Flora stuurde vanop kamp een brief met op de enveloppe enkel ‘mama en papa, Juliaan Claerhoutstraat, 8572 Kaster’. Om de postbode een handje te helpen, werd er in verschillende Facebookgroepen binnen Groot-Anzegem woensdag een oproep gedaan om uit te zoeken voor wie deze brief bestemd was. “Ik herkende de schrijfstijl van Flora en vooral haar verbindingen van de letters“, vertelt

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »

Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen

Okra Wijtschate zette de petanquers in de bloemetjes. De kampioenstitel bij de dames was voor Gisele Feys, Monique Deschildre werd de de koningin.
The post Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »