Jos D’Haese (PVDA) bij Luk Alloo: “Moeten mensen met een Ferrari zich zorgen maken? Liever een Ferrari voor iedereen”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt voor onze zusterkrant Gazet van Antwerpen tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. Vandaag is het de beurt aan Vlaams parlementslid Jos D’Haese. “Wat ik zou doen met een Maserati? Verkopen, maar er eerst toch eens mee door Borgerhout toeren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlander (40) verdient miljoenen door producten van Nike en Lego naar Rusland te importeren

Sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 hebben heel wat westerse bedrijven hun activiteiten in Rusland stopgezet. Ook het Amerikaanse sportmerk Nike en de Deense speelgoedmaker Lego trokken zich terug uit het land. Maar door ondernemers als Wijnand Herinckx (40) kunnen Russen toch nog producten van westerse merken kopen. De Nederlandse zakenman verdiende de afgelopen jaren al miljoenen

Lees meer »

Onderzoek geopend na aanval op RN-kandidaat

In de Franse stad Saint-Etienne is donderdag een onderzoek geopend vanwege groepsgeweld, na een schermutseling waarbij een kandidaat voor de parlementsverkiezingen van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) werd aangevallen. Dat heeft het lokale parket gemeld.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Wie hoopt dat de formatie vanaf nu snel en rimpelloos naar een akkoord leidt, verwacht te veel”

“De formatie levert geheid flinke botsingen op”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Want er dringt zich met deze formatieronde een unieke politieke opportuniteit op. En dan drijven de partijen aan de onderhandelingstafel hun prijs op. Kunnen we alsnog vlotte regeringsvormingen verwachten? En hoe ziet de toekomst van de Belgische politiek eruit?

Lees meer »

Gilles Pyck als streekrijder naar Ypres Rally: “Het weer kan dit weekend een grote rol gaan spelen”

Gilles Pyck is één van de weinige streekrijders die dit weekend in de Ypres Rally de strijd aangaat in de Rally2-categorie. De Polo-rijder uit Poperinge mist wat ritme tegenover de BK-rijders, maar hoopt achter de topfavorieten op een leuke strijd in een tweede groepje.
The post Gilles Pyck als streekrijder naar Ypres Rally: “Het weer kan dit weekend een

Lees meer »

Vakbonden: onderhandelingen over Ontex in Eeklo “lopen vlot” maar “acties zullen er zijn als het moet”

De vakbonden bij de Ontex-fabriek in Eeklo hebben donderdag voor het eerst overlegd met de directie van de vestiging, die in 2025 zal sluiten. “De onderhandelingen zijn opgestart en wij onderhandelen zolang dat kan”, zegt ACV-vertegenwoordigster Evi Van Der Bracht. “Dat loopt nog vlot en we proberen vooral antwoorden te krijgen voor de werknemers.”

Lees meer »