“De clash tussen De Wever en Magnette blijft interessant, maar is intussen wel minder relevant”

Het wordt nog altijd aangekondigd als de finale van de Champions League van de Belgische politiek. Het neemt niet weg dat de clash tussen De Wever en Magnette niet meer die van de absolute zwaargewichten is.

 

Meer krantenkoppen in België

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

LIVE. Trump-schutter zocht info over moord op JFK – Trump wil dat Harris geen toegang krijgt tot campagnegeld Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

“Computer says no”: hoe CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich tegen verplichte gemeentefusies kant en zo lokale verkiezingscampagne op gang trapt

Discretie was het codewoord voor de Vlaamse onderhandelingen, maar met een publiekelijke petitie tegen de verplichte gemeentefusies en een demarche voor de tv-camera’s verbrak CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die afspraak. Dat het bij zijn toekomstige coalitiepartners N-VA en Vooruit voor wrevel zorgde, is bijzaak. Want met dit ballonnetje kon Mahdi zijn campagne voor de lokale verkiezingen op gang trappen.

Lees meer »

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »