Belg in Centraal-Afrikaanse Republiek gearresteerd door Wagner-huurlingen

In de Centraal-Afrikaanse Republiek is afgelopen weekend een Belgische, humanitaire medewerker opgepakt door leden van de Wagner-groep. Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn en volgt de situatie op de voet.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël doodt opnieuw Hezbollah-bevelhebber

Het Israëlische leger zegt opnieuw een commandant van Hezbollah in Libanon te hebben gedood. Die zou uitgeschakeld zijn bij een gerichte aanval, donderdagochtend, in het gebied rond Deir Kifa, in het zuiden van Libanon. De pro-Iraanse militie bevestigde zijn dood. De commandant in kwestie, Abbas Ibrahim Hamada, zou verantwoordelijk geweest zijn voor een deel van de grondtroepen van Hezbollah en

Lees meer »

Zomerterras Koffie en Klei van De Lovie opent opnieuw de deuren: “Alles wordt geserveerd in zelfgemaakt keramiek”

Het zomerterras Koffie en Klei in Ieper van De Lovie vzw uit Poperinge heeft opnieuw de deuren geopend. Het terras is een initiatief van Atelier Het Vijverhof, een dagondersteuningsplek van De Lovie vzw.
The post Zomerterras Koffie en Klei van De Lovie opent opnieuw de deuren: “Alles wordt geserveerd in zelfgemaakt keramiek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische hoogleraar veroordeeld tot zes jaar voor spionage: “Er is geen enkel bewijs aangevoerd”

Ongeloof en regelrechte verontwaardiging. Zo reageerden zijn collega’s toen Vjatsjeslav Morozov (51) begin dit jaar werd opgepakt voor spionage. Hij was professor aan de grootste universiteit van Estland en een autoriteit inzake Russische politiek. Minzaam in de omgang en kritisch voor wat er in Moskou gebeurt. “Het is voor zijn afkomst dat hij wordt gestraft”, zo brieste een bevriende academicus.

Lees meer »

Graspop Metal Meeting. Nu regen blijft vallen én alle parkings en deel van de camping sluiten: alles wat jij moeten weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en volgde er een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wat wél al zeker

Lees meer »

Nederlander (40) verdient miljoenen door producten van Nike en Lego naar Rusland te importeren

Sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 hebben heel wat westerse bedrijven hun activiteiten in Rusland stopgezet. Ook het Amerikaanse sportmerk Nike en de Deense speelgoedmaker Lego trokken zich terug uit het land. Maar door ondernemers als Wijnand Herinckx (40) kunnen Russen toch nog producten van westerse merken kopen. De Nederlandse zakenman verdiende de afgelopen jaren al miljoenen

Lees meer »