‘All Eyes on Rafah’: dit beeld overspoelt Instagram na Israëlische aanval op vluchtelingenkamp

All Eyes On Rafah. Het zijn de woorden die de afgelopen dagen al miljoenen keren gedeeld werden op sociale media na een erg dodelijke, Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp in het zuiden van de Gazastrook.

 

Meer krantenkoppen in België

Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons aan oude krakers”

Bombardementen, onderwaterzettingen en rooipremies teisterden de boomgaarden van de Westhoek, waardoor oude fruitrassen er zeldzamer zijn dan elders. Nu start een zoektocht naar “oude krakers” om inwoners weer te laten genieten van verloren smaken. “Voor velen wordt het een openbaring, een feest in de mond.”
The post Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons

Lees meer »

Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale

Minivoetbalploeg A. C. K Athletic Club Kortrijk werd kampioen in vierde nationale. Het sein voor de club om ook het liefhebbersvoetbal vaarwel te zeggen en te starten in vierde provinciale met veldvoetbal.
The post Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten gebouw om uitzetting te vermijden

De Pro-Palestijnse actievoerders die een gebouw van de UGent bezetten, hebben het gebouw verlaten. Ze doen dat om een uitzetting te vermijden. Gisteren kregen de actievoerders het officiële bevel van een deurwaarder om te vertrekken. Er hingen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd als ze vanmorgen om 8.30u nog in het gebouw zouden zijn.

Lees meer »

Geen vrees voor een leegloop bij Cercle Brugge

BRUGGE Cercle Brugge is zich verder aan het versterken, zowel op als naast het terrein en dat willen ze blijven doen. Ook komend seizoen. Rekening houdend met zeker vier en mogelijks nog meer Europese wedstrijden in de maanden juli en augustus zal groen-zwart een kern moeten samenstellen met twee of drie extra spelers voor de fysieke spelstijl die het hanteert.<br

Lees meer »

Emmanuel Nkunduwimye krijgt 25 jaar cel voor oorlogsmisdaden en genocide

Het Brusselse hof van assisen heeft Emmanuel Nkunduwimye maandagavond veroordeeld tot 25 jaar cel wegens oorlogsmisdaden en genocide. De 65-jarige Belgisch-Rwandese man werd schuldig bevonden aan een onbekend aantal moorden, verkrachting en poging tot moord in een wooncomplex in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een garage had op het moment van de genocide tegen Tutsi’s tussen april en juli

Lees meer »

Hezbollah voert grote raketaanval uit op Israël, na dood van hoge commandant door Israëlische luchtaanval

Vanmorgen zijn ongeveer 160 raketten vanuit Libanon afgevuurd op het noorden van Israël. Dat meldt het Israëlische leger. Het zou gaan om de grootste aanval van de Hezbollah-militie op Israël sinds 7 oktober. Voorlopig zijn er geen slachtoffers gemeld. Het is een vergelding van Hezbollah voor de dood van Abu Talib, een belangrijke commandant van de militie, die vannacht omkwam

Lees meer »

Werd er gesjoemeld bij aanbesteding dure camera die transmigranten moet opsporen? Meer details bekend over huiszoekingen bij burgemeester en korpschef van politie Westkust

Er lekken meer details uit over de huiszoekingen van maandag in het gemeentehuis van De Panne en in de gebouwen van politiezone Westkust. Het hele onderzoek zou draaien rond een gesofisticeerde beveiligingscamera, betaald door Groot-Brittannië, en dan vooral over de aanbesteding bij de aankoop. De concurrent van de leverancier, het Brusselse iSea, zou daarover klacht hebben ingediend. Op vraag van

Lees meer »

“We verwachten duizenden bezoekers voor Belevingsexpo”: ‘Het Hanengevecht’ komt tot leven in de Sint-Eligiuskerk in Waregem

De Belevingsexpo rond Emile Claus is officieel geopend. In de Sint-Eligiuskerk kan je ‘Het Hanengevecht’ tot leven zien komen. “Dit is de apotheose van het Emile Clausjaar, hier hebben we erg lang aan gewerkt”, klinkt het bij het stadsbestuur. Wie de bijzondere interactieve tentoonstelling wil bezoeken kan nog tot eind september een tijdslot boeken.
The post “We verwachten duizenden

Lees meer »

Peter Taffeiren reageert op nieuwe twist in golfdossier in Knokke: “Niemand staat boven de wet”

“Of een nieuwe aanvraag veel zal veranderen? Niemand staat boven de wet. Zolang hij de polders en gronden om zeep helpt, zal ik me blijven verzetten.” Peter Taffeiren, zeg maar de grootste tegenstander van het golfproject in Knokke, reageert op de nieuwe twist in het golfdossier in de mondaine kustgemeente. En daaruit blijkt dat Paul Gheysens ondanks een nieuwe vergunningsaanvraag

Lees meer »

WEERBERICHT. Komende week weer buien à volonté, maar “vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien.‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. En ook de rest van de week zullen buien en bewolking zich afwisselen. “Maar vanaf donderdag is

Lees meer »

Rapper FabioW is de internetsensatie van het moment: “Met ‘Rapper zoekt vrouw’ ga ik op TikTok opzoek naar een lief”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik had niet verwacht dat het met dit nummer zou zijn, maar dat ik een hit ging scoren, zag

Lees meer »

Philippe (67) en Kathleen (66) voegen ervaring toe aan lijst Gemeentebelangen Knokke-Heist: “Dit college zorgt voor nieuwe wind”

Gemeentebelangen Knokke-Heist heeft vrijdagavond twee kandidaten bekendgemaakt die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke rol zullen spelen op de lijst. Met Philippe Vlietinck en Kathleen Van Der Hooft gaat het om twee kandidaten met een lange staat van dienst. Beiden willen met hun ervaring voor evenwicht in het team zorgen en hun expertise doorgeven aan de nieuwe lichting.
The

Lees meer »

Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend”

Het mythische Garnaalkrokettenfestival in Oostende is volledig uitverkocht op zaterdag en zondag, amper 7 minuten nadat de tickets beschikbaar waren. Op 5, 6 en 7 oktober nemen er twaalf restaurants deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Oostende te maken. Tickets voor maandag zijn nog beschikbaar. Een professionele jury en publieksjury kiezen uiteindelijk in de Wellington Hippodroom wie

Lees meer »