“All eyes on Rafah”: beeld dat aandacht vraagt voor oorlog in Gaza gaat viraal op sociale media

Onder de noemer "All eyes on Rafah" gaat een beeld dat aandacht vraagt voor de oorlog in Gaza viraal op sociale media. Het beeld, dat oproept om de situatie in de stad Rafah niet uit het oog te verliezen, is in 24 uur meer dan 37 miljoen keer gedeeld op Instagram. 

Meer krantenkoppen in België

Menen in rouw na overlijden van muzikaal icoon Jacques Lecluyze (75)

In het AZ Delta Menen is Jacques Lecluyze (75) uit Menen overleden. Hij was eredirecteur van de stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Menen, dirigeerde jarenlang het Sinjakoor, het Cantiamokoor en muziekband Allegretto. Hij tilde het voorbije decennium het Banjo-orkest naar een hoger niveau. Jacques was een muzikant in hart en nieren. Velen zullen hem herinneren als een inspirerende

Lees meer »

ANALYSE. Waarom Bart De Wever op twee schaakborden tegelijk speelt: “Als hij het slim speelt, is hij de logische premier”

Bart De Wever (N-VA) laat niets aan het toeval over: zowel Vlaams als federaal speelt hij informateur. Zo houdt hij de regie van de regeringsvorming strak in handen. Momenteel gunnen zijn potentiële coalitiepartners hem ook die rol. Ligt de weg nu breed open voor een regering tegen het eind van de zomer? En waarop dreigt het nog vast te lopen?

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

Hollywood bant seks en daar zit China voor iets tussen: “Wereldwijd is het een vorm van zelfcensuur geworden”, volgens Jan Verheyen

De stomende autoscène in ‘Titanic’, met aangedampte ramen, is intussen ook alweer 27 jaar geleden gefilmd. Hollywoodfilms zijn ondertussen steeds preutser geworden. Sinds 2000 is het aantal seksscènes gehalveerd en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? Hoe groot is de impact? En hoe zit dat in de Vlaamse filmindustrie?

Lees meer »

Toptalent Julie Mulier maakt indruk bij Atletiek Zuid West

Julie Mulier verpulverde vorig weekend het clubrecord bij Atletiek Zuid West (AZW) op de 1.500 meter voor cadetten. De Deerlijkse verbeterde eerder dit seizoen al het record op de 800 en de 3.000 meter.
The post Toptalent Julie Mulier maakt indruk bij Atletiek Zuid West appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thomas Julian maakt van ‘TU’ van Umberto Tozzi de vrolijke meezinger ‘JIJ’

Het zomerdeuntje van 2024 is bekend en werd net uitgebracht door een West-Vlaming. Inderdaad, de 30-jarige Thomas Julian – afkomstig uit Zwevegem – coverde de wereldhit ‘TU’ van de Italiaanse superster Umberto Tozzi en maakte daar de vrolijke meezinger ‘JIJ’ van. Luister twee keren naar dit liedje én je vergeet het niet meer! Een (inter)nationale hit in wording?
The

Lees meer »

Alexander Doom verlegt grenzen met goud in Rome

Met een Europese titel in een fabelachtig nieuw Belgisch record heeft Alexander Doom (27) zijn status van wereldtopper op de 400 meter bevestigd. Met ook een herboren Jonathan Sacoor, die net naast brons greep, liggen de Belgian Tornados zo op goudkoers in Rome.

Lees meer »

VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs

De Vrije Basisschool Sint-Paulus uit Kortrijk is genomineerd voor de award World’s Best School Prizes 2024 in de categorie Environment Action met hun project klimaatspeelplaats. Het was in 2021, in volle coronaperiode, de allereerste klimaatspeelplaats van het land.
The post VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jordan Bardella (28), de extreemrechtse “leeuw” die Macron in verlegenheid bracht, klaar om te regeren: “Bereid me elke dag voor”

Jordan Bardella, de 28-jarige voorzitter van de extreemrechtse Franse partij Rassemblement National, is naar eigen zeggen klaar om de macht over te nemen. Bardella dwong de Franse president Emmanuel Macron (46) zondag om nieuwe parlementsverkiezingen te organiseren na diens grote nederlaag bij de Europese verkiezingen. “Ik doe op mijn 28ste wat ik eigenlijk op mijn 45ste of 50ste zou moeten

Lees meer »