Zij tonen dat ‘niet willen werken’ niet altijd het probleem is: “Ik kan wél iets, alleen bots ik op muren”

Het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd is een hot politiek topic. Maar ‘niet willen werken’ is niet altijd het probleem, zo toont de christelijke vakbond ACV, die een jaar lang vijf langdurig werklozen volgde in hun zoektocht naar werk. “Ik wil werken, alleen wil niemand mij de kans geven.”

 

Meer krantenkoppen in België

Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Wat iedereen dacht, maar niemand wou zeggen: Dirk Gilliaert (CD&V) maakt de overstap naar LDD, de lijst van burgemeester Dedecker en doet dan toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.
The post Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “We zijn bezig met strijd tegen hegemonie en ‘imperialistische’ beleid van de VS”

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Toerist riskeert leven voor avontuurlijke foto bij bekende waterval: “Ik word nerveus van hiernaar te kijken”

Volgens de boswachters van Yosemite zijn de watervallen in het Amerikaanse nationale park “ongelooflijk mooi”, maar kunnen ze ook “krachtig en dodelijk” zijn. Bordjes waarschuwen toeristen dan ook om niet te dichtbij te komen en zeker niet over de balustrade te klimmen. Een man sloeg die raad echter in de wind en werd gefilmd terwijl hij vlak bij de afgrond

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland dreigt met hardere eisen als voorwaarden voor vredesgesprekken worden afgewezen

Het Kremlin heeft de druk op Oekraïne verhoogd met de dreiging dat het op nog meer gebied aanspraak zal maken. Alle vredesinitiatieven van president Vladimir Poetin zijn ook met de toestand aan het front verbonden, klinkt het. En de eerste topbijeenkomst over vrede in Oekraïne roept ertoe op “alle partijen” in het conflict te betrekken om een einde te maken

Lees meer »

“West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer

Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt Stefaan Gheysen bij het provinciebedrijf op. Abbeloos is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur.
The post “West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Elke dag met glimlach gewerkt”: Viva Huisartsen neemt na 42 jaar afscheid van dokter Marc Viaene (68)

Na een loopbaan van net geen 43 jaar trekt Marc Viaene op vrijdag 28 juni de deur van zijn huisartsenpraktijk in Beveren definitief achter zich dicht. De 68-jarige dokter gaat vanaf dan genieten van zijn welverdiend pensioen. Viva Huisartsen blijft wel voortbestaan. Enkele interne dokters namen de praktijk over. “Het is fijn dat op die manier mijn levenswerk wordt verdergezet”,

Lees meer »

Melissa Depraetere zet licht op groen voor Vlaamse formatie: “Vertrouwen gekregen in gesprekken met Bart De Wever”

Vooruit is bereid om onderhandelingen op te starten met N-VA en CD&V over de vorming van een Vlaamse regering. Dat meldt de partij woensdag in een persbericht. Voorzitter Melissa Depraetere leest in de startnota van informateur Bart De Wever “een duidelijk signaal” dat de drie partijen “bereid zijn om de komende maanden te onderhandelen over een warmer en socialer Vlaanderen”.

Lees meer »