Wanneer krijg ik mijn oproepingsbrief? En wat als ik die verloren heb?

De verkiezingen van 9 juni komen steeds dichterbij, maar heel wat mensen hebben hun oproepingsbrief nog niet gekregen. Nochtans heb je die nodig wanneer je volgende week zondag gaat stemmen. Moet je je zorgen maken? En wat als je je oproepingsbrief verloren bent? 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Antwerpse Elke Van den Brandt (Groen) deelt de lakens uit in Brussel: “Ik zet me in voor een stad op kindermaat”

Een onwaarschijnlijk succesverhaal deze verkiezingen is dat van Elke Van den Brandt (44). De Antwerpse is opnieuw de leading lady van de Nederlandstaligen in Brussel. Ze was al viceminister-president in de uittredende Brusselse regering, nu is ze de formateur die de nieuwe Nederlandstalige helft van die regering moet vormen. En ze verdubbelde haar persoonlijke stemmenaantal, terwijl haar partij Groen overal

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Oranje heeft verdiende voorsprong beet dankzij eerste interlandgoal van Xavi Simons

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: dak en bovenste verdieping weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Stijgend aantal Belgen is voorstander van elektronisch toezicht

Ongeveer 75 procent van de Belgen vindt een elektronische enkelband een goed alternatief voor een gevangenisstraf. Dat blijkt uit een deel van de resultaten van de vijfde justitiebarometer van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), op basis van een telefonische enquête bij tweeduizend Belgen. Het aantal respondenten dat ‘voorstander’ of ‘eerder voorstander’ is van het elektronisch toezicht, nam de

Lees meer »

Slachthuis in Izegem gaat mogelijk vrijuit voor dierenmishandeling na arrest Hof van Cassatie

Het Izegemse slachthuis Verbist gaat mogelijk alsnog vrijuit in de zaak over dierenmishandeling. Het Hof van Cassatie heeft het arrest van het hof van beroep vernietigd. Animal Rights, die destijds undercoverbeelden maakte in het slachthuis, reageert geschokt. “Dit is desastreus”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “Het verandert België in een bananenrepubliek waar dierenmishandelaars vrij spel hebben.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas reageert met “amendementen” op voorstel wapenstilstand Biden – VN “diep geschokt” over grote impact op burgers van recente Israëlische bevrijdingsoperatie

Het antwoord van terreurbeweging Hamas op het Israëlische voorstel dat de Amerikaanse president Joe Biden onlangs presenteerde voor een wapenbestand in Gaza bevat enkele “amendementen”. Dat heeft het Franse persbureau ‘AFP’ vernomen van een bron die betrokken is bij de besprekingen. Maandag verwelkomde Hamas het plan al, dat als resolutie werd aangenomen door de VN-Veiligheidsraad, en gaf aan verder te

Lees meer »