Wallaby Djey na drie weken eindelijk gevangen: “Hij heeft er een heel avontuur opzitten, maar springt nu weer rond in onze tuin”

Bijna drie weken nadat wallaby Djey ontsnapte uit een tuin in Hechtel, is hij dinsdagmiddag gevangen op het industrieterrein van Overpelt. “Hij heeft er een avontuur van 14 kilometer opzitten, maar springt nu weer rond in onze tuin”, zegt de opgeluchte eigenaar Jeroen.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt voor het eerst Su-57-straaljager te hebben geraakt in Rusland: “Primeur in geschiedenis”

Na meer dan twee jaar oorlog met Rusland, heeft 59 procent van de Oekraïners nog vertrouwen in president Zelensky. Dat is wel het laagste peil sinds het begin van de invasie in februari 2022, en dat cijfer is al een hele tijd aan het dalen. Volgens het Kremlin is “Frankrijk bereid om rechtstreeks deel te nemen aan het conflict”. De

Lees meer »

“Invullen heeft geen zin meer”: heel wat Belgen in het buitenland ontvangen kiesbrief te laat. Hoe kan dat?

Zeker honderden, maar wellicht duizenden Belgen die in het buitenland wonen, zullen niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Hun kiesbrief zou ten laatste zondag in ons land moeten arriveren en dat lukt gewoon niet meer. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom stemmen Belgen in het buitenland niet elektronisch? “Ik heb Buitenlandse Zaken een boze e-mail gestuurd om te zeggen dat

Lees meer »

Na klacht van Wendy Van Wanten over laag pensioen: Vlaamse artiesten verklappen exact hoeveel zij krijgen

“Ik kan er niet eens mijn huis mee onderhouden”, sakkerde Wendy Van Wanten (64) deze week over haar pensioen van 1.500 euro. De zangeres moet blijven bijklussen om haar levensstandaard te behouden. Een alleenstaand geval? Of zitten ook haar collega’s met financiële kopzorgen op hun oude dag? Wij vroegen het aan Vlaamse artiesten als Bart Kaëll, Koen Crucke en Lilianne

Lees meer »

Kermismaandag-comité verkoopt bloemen voor‘Gits gaat ruig’

Op maandag 9 september is het weer zover. Tijdens het kermisweekend organiseert het kermismaandagcomité op maandag allerlei festiviteiten onder het thema ‘Gits gaat ruig’. “Traditioneel starten we met de kinderstoet waar de kinderen uit de derde kleuterklas vooraan lopen. Aansluitend is er een kindershow in een afdeling van de school in de Torhoutstraat. Daarnaast zijn
The post Kermismaandag-comité verkoopt

Lees meer »

Lichaam Britse tv-dokter Michael Mosley (67) gevonden op Grieks eiland: “Verkeerde afslag genomen tijdens bergwandeling”

Er is een lichaam gevonden in de zoektocht naar de Britse tv-dokter Michael Mosley, die vermist raakte op het Griekse eiland Symi nadat hij een wandeling was gaan maken. “Ik kan bevestigen dat hij het is”, vertelde burgemeester Nikitas Grillas aan ‘The Guardian’. Hij heeft tijdens een bergwandeling “de verkeerde afslag genomen”, zegt zijn vrouw Clare Mosley in een verklaring

Lees meer »