Wallaby Djey na drie weken eindelijk gevangen: “Hij heeft er een heel avontuur opzitten, maar springt nu weer rond in onze tuin”

Bijna drie weken nadat wallaby Djey ontsnapte uit een tuin in Hechtel, is hij dinsdagmiddag gevangen op het industrieterrein van Overpelt. “Hij heeft er een avontuur van 14 kilometer opzitten, maar springt nu weer rond in onze tuin”, zegt de opgeluchte eigenaar Jeroen.

 

Meer krantenkoppen in België

Scholen gaan samen voor het goede doel

De scholen van De Negensprong hebben hun krachten gebundeld om geld in te zamelen voor drie waardevolle projecten: het Caritasfonds, For a Purpose en Find Your Smile Again.
The post Scholen gaan samen voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-HONGARIJE (18u). Het Duitse 60/30-model als offensieve luxe: lukt plan A niet, staat met Füllkrug een fenomeen als joker klaar

Treft Duitsland vandaag even vlot raak tegen Hongarije als bij de 5-1-pletwals tegen Schotland? Het thuisland kent offensieve luxe met verschillende profielen. Lukt plan A met Kai Havertz als ‘valse negen’ niet, staat plan B met Niclas Füllkrug als diepe spits klaar: de joker is een heus fenomeen. Volg de wedstrijd vanaf 18u in onze liveblog onderaan dit artikel!

Lees meer »

Astronomen zien vermoedelijk voor het eerst een zwart gat ‘ontwaken’

Astronomen vermoeden dat ze voor de eerste keer een enorm zwart gat hebben zien ‘ontwaken’. Eind 2019 zagen ze dat een sterrenstelsel, op 300 miljoen lichtjaar van hier, plots veel helderder begon te stralen en nog steeds helderder wordt. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de oorzaak waarschijnlijk een groot zwart gat is dat plots materie is beginnen op

Lees meer »

Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de mooiste momenten”

Op vrijdag 28 juni geven Norbert en Heidi in Sport’o’Bello, het sportcafé in Moorslede, hun laatste rondje. Na maar liefst 34 jaar is het tijd voor afscheid. “We hebben hier veel mooie momenten beleefd en ook vrienden voor het leven gemaakt.”
The post Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de

Lees meer »

Vinielmobiel in Brugge moet kleinschaliger alternatief voor Moods worden

Het Brugse stadsbestuur presenteert een, weliswaar kleinschaliger, alternatief voor het wegvallen van Moods, het populaire zomerfestival. Vanuit de ‘Vinielmobiel’ zal gedurende acht avonden in de zomervakantie dansbare muziek gedraaid worden op diverse pleintjes in de stad.
The post Vinielmobiel in Brugge moet kleinschaliger alternatief voor Moods worden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slechte weer maakt leven van daklozen extra zwaar: geen “regenplan” met maatregelen voorzien

Verschillende vzw’s die zich ontfermen over dak- en thuislozen in ons land, herinneren eraan dat natte weersomstandigheden voor daklozen vaak zwaarder zijn dan koude. “In de winter is er een winterplan voorzien waardoor maatregelen van kracht zijn tegen de koude, maar in een ander seizoen is er geen regenplan voor lange natte periodes, waardoor het leven voor daklozen nog moeilijker

Lees meer »

16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan

Het lokaal bestuur leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Er komen 16 nieuwe eengezinswoningen.
The post 16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan appeared first on KW.be.

Lees meer »