Studie KU Leuven stelt dat “risico op kinderarmoede met 35 procent kan dalen door hervorming kinderbijslag”

Kinderarmoede in Vlaanderen zou met 35 procent kunnen worden verminderd door een hervorming van de kinderbijslag, dat blijkt uit een studie van de KU Leuven. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Taylor Swift zingt megahit die ze met bekende ex schreef, voor het eerst live tijdens ‘The Eras Tour’

De fans in Liverpool brulden het uit toen ze hoorden welk verrassingsnummer Taylor Swift voor hen in petto had. De zangeres bracht een akoestische versie van de megahit ‘This Is What You Came For’ van Calvin Harris, haar ex. Dat nummer werd oorspronkelijk ingezongen door Rihanna. Swift schreef in het geniep mee aan het nummer onder het pseudoniem Nils Sjöberg.

Lees meer »

Gemandateerde kan voortaan voor iemand anders belastingaangifte indienen

Met de nieuwe optie ‘Belastingaangifte Burger’ krijgen gemandateerde personen de mogelijkheid om voortaan de belastingaangifte van naasten in te dienen, zo meldt de FOD Financiën. De overheidsdienst komt daarmee tegemoet “aan de behoefte van familiale bewindvoerders om in naam van een beschermde persoon te kunnen optreden”, klinkt het.

Lees meer »

Spikkerelle stelt seizoen 2024-2025 voor

Theaterzaal Spikkerelle in Avelgem heeft tijdens de Spikkerelle Cruise het cultuurseizoen 24-25 voorgesteld. Onder andere West-Vlamingen Wim Willaert en Mooneye houden er halt. Het belooft weer een zinderend cultuuravontuur te worden.
The post Spikkerelle stelt seizoen 2024-2025 voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute

Onlangs werd Zappie’s Kunstenroute ingewandeld in Otegem. “Deze route is het resultaat van de inspanningen van onze kindergemeenteraad, die sterk heeft gestreden voor meer kunst in de openbare ruimte”, zegt cultuur- en jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).
The post Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stroomvoorziening in Ecuador komt geleidelijk opnieuw op gang

Ecuador is woensdag getroffen door een landelijke stroomstoring, zo meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem. Sinds 15 uur lokale tijd (22 uur in België) kwamen meldingen van stroomstoringen binnen, meldt dagblad ‘El Universo’. Een uur na de stroomonderbreking kwam de elektriciteitsvoorziening geleidelijk terug op gang.

Lees meer »

Jeugdverenigingen in Beernem en Oedelem geteisterd door vandalenstreken: “Ze lieten zelfs hun handtekening achter met stift”

Zowel in de lokalen van Chiro Oedelem, de gebouwen van Oranje Beernem als in de ruimtes van de Scouts van Beernem haalden jongeren de laatste weken vandalenstreken uit. Hoewel de schade niet altijd bijzonder groot is, trekken de jeugdverenigingen aan de alarmbel. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) reageert verbolgen op de feiten. “Deze mensen zetten zich vrijwillig in voor de lokale

Lees meer »

’t Hovenierke verkozen tot Groente- en Fruitambassadeur

Silke Stubbe en Bryan Dhelft van ’t Hovenierke zijn uitgeroepen tot Groente- en Fruitambassadeur van 2024. “Deze titel is de bekroning op het werk van de voorbije jaren.”
The post ’t Hovenierke verkozen tot Groente- en Fruitambassadeur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Horeca Zottegem dan toch niet verplicht om professionele security te voorzien tijdens BK wielrennen

Tijdens het BK wielrennen in Zottegem moeten horecazaken geen professionele security voorzien. Het stadsbestuur wilde dat verplichten, om te voorkomen dat glazen en flessen naar buiten worden meegenomen. Uitbaters vonden het te duur en te kort dag om nog te regelen. Op vraag van oppositiepartij Vooruit, besliste de gemeenteraad dat uitbaters nu zelf controles kunnen uitvoeren. Zottegem stelt ook herbruikbare

Lees meer »