Hervorming Groeipakket kan kinderarmoede met 35 procent doen dalen, zeggen onderzoekers KU Leuven

Een hervorming van het groeipakket zou de kinderarmoede in Vlaanderen met 35 procent kunnen doen dalen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de KU Leuven. Onderzoekers berekenden hoe we met het budget van het huidige Groeipakket kinderarmoede beter kunnen aanpakken, en kwamen daarbij uit bij een Canadees model. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe locatie wijnterras valt in de smaak

Tijdens de Ledegemse Batjes pakte de plaatselijke Davidsfonds-afdeling weer uit met haar wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis gestart zijn moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie om haar gesmaakte initiatief te organiseren. “Ondanks het frisse weer hebben we tijdens het Batjesweekend toch heel wat bezoekers over de vloer gehad. Op Batjeszondag
The post Nieuwe locatie

Lees meer »

Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”
The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

Airbus-toestel van United Airlines verliest onderdeel na opstijgen: “Abnormaal geluid kort na vertrek”

Een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is donderdag kort na vertrek moeten terugkeren, nadat het toestel een deel van een voering van de binnenkant van de motorkap had verloren. Het vliegtuig was onderweg naar Denver, maar moest noodgedwongen terug naar het vliegveld van Hartford in de staat Connecticut. Voor zover bekend raakte niemand van de 124 passagiers en

Lees meer »

Lidl in Leuven voorlopig dicht door muizenplaag

De supermarkt van Lidl op het Engels Plein vlakbij de Vaartkom in Leuven blijft voorlopig gesloten. Bij een controle van het voedselagentschap is vastgesteld dat de supermarkt last heeft van muizen. Zolang dit probleem niet opgelost is, blijft de winkel gesloten.

Lees meer »

LIVEBLOG EK 2024. Geen Franse spionnen welkom: Oranje traint achter speciale gordijnen, elk kiertje afgesloten voor pottenkijkers

Het EK voetbal is in volle gang. Met een Koeman die geen risico’s wil nemen. Voor de clash tegen Frankrijk weert de bondscoach van Oranje eventuele pottenkijkers met speciale gordijnen, zodat niemand een glimp kan opvangen van de training achter gesloten deuren. Volg ál het nieuws rond het Europees Kampioenschap in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca Ypres Rally

Zoals vanouds konden de deelnemers aan de Ardeca Ypres Rally hun rallywagen aan een laatste test onderwerpen tijdens de jaarlijkse shakedown in Nieuwkerke. Net zoals in Boezinge gisteren, was het ook in de Heuvellandse gemeente terug op de koppen lopen, en mogelijks had het mooie weer daar wel een aandeel in.
The post Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca

Lees meer »