Rekenkamer: gebrek aan investeringen in AI-race doet EU op nederlaag afstevenen

De Europese Unie moet dringend een tandje bijsteken om zich niet de kaas van het brood te laten eten in de wereldwijde race om investeringen in artificiële intelligentie (AI). Terwijl in de Verenigde Staten en China massaal in AI wordt geïnvesteerd, hinkt Europa achterop. Dat staat vandaag in een nieuw verslag van de Europese Rekenkamer. 

Meer krantenkoppen in België

‘Familie’ helpt met pijnlijk miskraamverhaal het taboe doorbreken: “Mama ben ik nog niet, inleven was moeilijker”

“Zelf ben ik nog geen mama, dus me inleven was moeilijker”: al keken ‘Familie’-fans met grote ogen naar de acteerprestaties van Margot Hallemans (31). Haar personage Hanne raakte erg snel zwanger van kersvers lief Niko, maar het kindje was meer dan welkom. “Hanne keek echt uit naar een broertje of zusje voor Gaston, maar het heeft niet mogen zijn. Ik

Lees meer »

Teruggetrokken, controversieel en jaagt fans weg met paintballgeweer: Maynard James Keenan staat morgen met Tool op Graspop

14 november 2023. Tool wordt in primeur aangekondigd als headliner van Graspop Metal Meeting. Een unicum, want de Amerikanen stonden nooit eerder in Dessel. Dat het Belgische publiek hen daar duidelijk wil zien, blijkt wanneer twee weken later de ticketverkoop start. De eerste festivaldag is onmiddellijk uitverkocht. Waarom is de metalband uit Los Angeles zo populair, en welk aandeel heeft

Lees meer »

Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend”

De wijkafdeling van basisschool Zilvermeeuw in Uitkerke gaat straks haar allerlaatste week in. Donderdag werd er tijdens een afscheidsdrink nog eens teruggeblikt op de vele mooie herinneringen.
The post Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter Jong Anzegem klaagt in open brief over doorgerekende kosten EK voetbal: “Voor vorst, voor vrijheid en… de boekhouding”

Terwijl het bestuur van Jong Anzegem opteerde om het inschrijvingsgeld voor dit seizoen niet te verhogen, kreeg ze afgelopen week een koude douche doordat Voetbal Vlaanderen daarentegen de bondsbijdragen flink optrok.
The post Voorzitter Jong Anzegem klaagt in open brief over doorgerekende kosten EK voetbal: “Voor vorst, voor vrijheid en… de boekhouding” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »