Paus Franciscus zou een homofobe uitspraak gedaan hebben tijdens bijeenkomst achter gesloten deuren

Paus Franciscus (87) zou vorige week tijdens een vergadering het Italiaanse woord “frociaggine” gebruikt hebben, wat in het Nederlands vertaald kan worden als “flikker”. Dat melden de Italiaanse kranten Corriere della Sera en La Repubblica.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo

De stadswandelroute in en rond het centrum van Lo kreeg een upgrade. Langs het traject van enkele kilometers zijn acht nieuwe luisterzuilen geplaatst. Ook de toegankelijkheid van de wandelroute is sterk verbeterd.
The post Acht luisterzuilen vertellen de geschiedenis van Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Oproep | Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog?

Sommigen gebruiken het om hun reisplannen uit te leggen aan hun kinderen, anderen om hun vrienden wegwijs te maken in de politiek. Ook Powerpoint-party’s zijn populair. Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog? Laat ons weten hoe u een duffe kantoortool inschakelt voor fijnere doeleinden dan de presentatie van de nieuwste jaarresultaten, via het contactformulier hieronder.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Absynthe Minded geeft spetterend optreden aan Trefpunt, vierde feestnacht gaat in

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig verliep de rest van de dag wel vol feestvreugde. De Buffalo-ploeg werd enthousiast ontvangen door de fans. Rond 21.45 uur begon Absynthe Minded aan een spetterend optreden aan het Trefpunt. Om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »