Parlement in Georgië legt veto van president tegen omstreden ‘Russische wet’ naast zich neer

In Georgië heeft het parlement het veto van de president verworpen tegen de omstreden wet die buitenlandse invloed moet beperken. Daardoor is de wet, die door critici de ‘Russische wet’ wordt genoemd, nu definitief aangenomen. Op straat in de hoofdstad Tbilisi zijn duizenden mensen op de been om te protesteren. 

Meer krantenkoppen in België

Minstens 38 doden na aanval van extremistische terreurgroep ADF in Congo

In de Congolese provincie Noord-Kivu zijn minstens 38 gevallen door een aanval van de extremistische groepering Allied Democratic Forces (ADF). Die groep spreekt sinds 2018 haar steun uit voor Islamitische Staat. Het Congolese leger voert al jarenlang strijd tegen rebellengroepen in Noord-Kivu, een gebied waar veel goud en andere mineralen zoals diamanten in de grond zitten.

Lees meer »

Verstappen boeit het weinig, andere coureurs sceptisch over nieuwe F1-auto: “Schrik niet als het veld weer helemaal uit elkaar ligt”

De Internationale automobielfederatie FIA heeft de langverwachte nieuwe regelgeving in de Formule 1, die vanaf 2026 moet ingaan, voorgesteld. Op 28 juni moeten de regels nog goedgekeurd worden op de World Motor Sport Council. Concreet: de auto’s worden kleiner en lichter, het elektrische vermogen van de hybridemotor wordt flink verhoogd en ‘DRS’ verdwijnt.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Het laatste woord van de kopstukken: hoe willen ze je ultiem overtuigen? “Ons resultaat zal beter zijn dan de laatste peilingen”

De kopstukken van de acht Vlaamse partijen zijn de afgelopen dagen en weken plat geïnterviewd, maar toch kunnen ze nog verrassen. En dat doen ze hier exclusief bij HLN met hun laatste woord. Welke concurrent heeft volgens hen de campagne het best doorstaan? Waar hebben ze zelf spijt van? En hoe willen ze jou ultiem overtuigen? Ontdek het hier: “Ik

Lees meer »

Mechels burgemeester Bart Somers: “Slechte resultaten voor Open VLD en Groen zeggen niks voor gemeenteraadsverkiezingen”

Ook in Mechelen hebben de partijen die er de stadslijst vormen, Open VLD en Groen, flinke klappen gekregen bij de Vlaamse en federale verkiezingen. Er is extremer gestemd, met winst voor Vlaams Belang en PVDA. "Gemeenteraadsverkiezingen zijn helemaal anders, al is het evident dat we geen volstrekte meerderheid meer zullen halen", zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Lees meer »

Warmste Week dit jaar in teken van eenzaamheid: “Sociale media vervangen steeds vaker menselijk contact”

De Warmste Week zal dit jaar plaatsvinden in Brugge van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december en zal in het teken van eenzaamheid staan. De helft van de Vlamingen voelt zich soms eenzaam, door een gebrek aan sociaal vangnet, problemen op werk of school, afkomst, gender, een beperking of een ziekte. VRT-ambassadeurs Francisco Schuster, Eva De Roo, Manu

Lees meer »

Eddy Vandendriessche en Dorianne Dewiest stappen uit Vlaams Belang Menen en gaan als onafhankelijke leden verder, onbegrip bij nieuw bestuur

Het rommelt binnen het Vlaams Belang Menen. Eddy Vandendriessche en Dorianne Dewiest hebben hun partijkaart retour gestuurd en gaan als onafhankelijke gemeenteraadsleden verder. “Is er een nieuw bestuur? Officieel hebben ze ons dat alvast nog niet laten weten”, klinkt het.
The post Eddy Vandendriessche en Dorianne Dewiest stappen uit Vlaams Belang Menen en gaan als onafhankelijke leden verder, onbegrip

Lees meer »

Conner Rousseau pakt als lijstduwer meeste voorkeurstemmen in Oost-Vlaanderen, Sophie Wilmès verbrijzelt twintig jaar oud stemmenrecord in Wallonië

Conner Rousseau haalt als lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen 75.801 voorkeurstemmen. Een zeer knappe prestatie als je helemaal onderaan de lijst moet meedingen. Lijsttrekkers Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en zeker Bart De Wever (N-VA) zijn de grote stemmenkanonnen van deze verkiezingen. Sophie Wilmès (MR) verbrijzelt aan Waalse zijde dan weer het stemmenrecord.

Lees meer »

Wingene telt 15.113 inwoners

Het gemeentebestuur ontving op zondag 19 mei zo’n 60-tal nieuwe inwoners tijdens een gezellige receptie in het gemeentehuis. Na een welkomstwoord van burgemeester Huys maakten schepen Warnez en Mesure de inwoners wegwijs in het dorp en de gemeentelijke dienstverlening.
The post Wingene telt 15.113 inwoners appeared first on KW.be.

Lees meer »