Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het parket van Antwerpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele

In het woonzorgcentrum Maria’s Rustoord in Dadizele werd vrijdag de 101ste verjaardag van Gabriëlle Gheysens gevierd. Onder andere de plaatselijke kloosterzusters, met wie Gabriëlle goed bevriend is, woonden de viering bij.
The post Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit

Maria Rooms vierde op 5 juni samen met haar familie en enkele personeelsleden van het Woonzorgcentrum ‘Ter Linden’ in Veurne haar 102e verjaardag. Maria is afkomstig uit Wulpen. Daar groeide ze samen met haar broer Daniel en haar zus Yvonne op.
The post Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Oud-procureur Johan Sabbe wil eerherstel na #MeToo-veroordeling: “Ze maakte van mij een monster. Haar berichten tonen het tegendeel”

De gewezen Gentse procureur Johan Sabbe (64) legt zich niet neer bij zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding. Hij heeft nu op zijn beurt een klacht ingediend tegen het slachtoffer, zijn toenmalige vrouwelijke chauffeur. Er zijn gewiste WhatsAppberichten tussen hen twee opgedoken, en daaruit blijkt volgens hem dat er van dwang en ongewenst gedrag helemaal geen sprake

Lees meer »

Hou de zorg betaalbaar én kwaliteitsvol: zo willen de politieke partijen dit heet hangijzer aanpakken

We stemmen zondag niet alleen voor Vlaanderen, België en Europa… maar ook voor West-Vlaanderen. Wat politici in Brussel – en Straatsburg – beslissen, voelen we tot bij ons. Wij stelden dan ook een West-Vlaamse eisenbundel samen, waarover negen partijen nu kleur bekennen. Eis nummer 4: hou de zorg betaalbaar én kwaliteitsvol.
The post Hou de zorg betaalbaar én kwaliteitsvol:

Lees meer »

Geblesseerde Meunier reist woensdag niet mee naar Duitsland, verdediger ondergaat extra onderzoeken

Thomas Meunier (32) is geblesseerd uitgevallen tijdens de uitzwaaimatch van de Rode Duivels tegen Luxemburg. De verdediger van Trabzonspor, die verrassend als linksachter speelde, greep naar de binnenkant van z’n rechterbil. Verpest de spierblessure z’n EK-deelname? Meunier reist woensdag alvast niet mee af naar Duitsland, hij ondergaat de komende dagen extra onderzoeken.

Lees meer »

Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue

De brandweer van Kortemark werd zondag rond de middag opgeroepen voor iets dat leek op een grote buitenbrand. Er was in ieder geval een stevige rookpluim te zien. Uiteindelijk bleek het om een net opgestarte barbecue te gaan.
The post Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ecosystemen vervuild door farmaceutische stoffen: bedreiging voor biodiversiteit

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd hebben vastgesteld dat blootstelling aan medicijnen aanzienlijke veranderingen in het gedrag en de anatomie van sommige dieren veroorzaakt. Wereldwijd zijn ecosystemen verontreinigd met mengsels van actieve farmaceutische stoffen (API’s). Verschillende organismen komen vervolgens in aanraking met deze API’s.

Lees meer »

Landelijke Gilde opent pop-upcafé De Speelkoer in Dentergem op verkiezingsdag

Wie voor of na het uitbrengen van zijn stem op verkiezingsdag nog gezellig iets wil drinken kan dat op zondag 9 juni uitzonderlijk tijdens pop-up café De Speelkoer. De Landelijke Gilde palmt die dag de speelplaats van basisschool Mikado in Oeselgem in.
The post Landelijke Gilde opent pop-upcafé De Speelkoer in Dentergem op verkiezingsdag appeared first on KW.be.

Lees meer »