Nee, AI, Obama is geen moslim: Google schroeft nieuwe zoekmachine terug na bizarre fouten

De kaas vastkleven op je pizza met lijm? Elke dag een steen eten voor je gezondheid? Die tips produceerde de nieuwe zoektechnologie van Google. Toen de zoekmachine ook nog ging beweren dat Barack Obama een moslim is, een vaak gehoorde complottheorie, moest het bedrijf wel reageren.

 

Meer krantenkoppen in België

Appie Mussa, die als blauwe vogel op het podium stond met Joost Klein, blikt terug op Songfestival: “Het was heel veel”

Appie Mussa (25) heeft het Songfestival en de diskwalificatie van zijn goede vriend Joost Klein (26) als een intense periode ervaren. De onlinevideomaker vond het “een rollercoaster”, vertelde hij in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Mussa was verkleed als blauwe vogel een onderdeel van de act van Joost op het Songfestival.

Lees meer »

Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel

Op verschillende kruispunten waar fietsroute Groene 62 de openbare weg kruist, liet het stadsbestuur blauwe knipperlichten in de grond installeren om mogelijk gevaarlijke oversteekplaatsen aan te duiden.
The post Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagmiddag de Finse territoriale wateren te zijn binnengevaren. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie staat dat de kustwacht het incident onderzoekt en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden. Het incident vond plaats in het oostelijke deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische Supercup in zijn prijzenkast mogen plaatsen. De bekerwinnaar van vorig seizoen was op Jan Breydel met 1-2 te sterk voor landskampioen Club Brugge.
The post Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Vlaspoppenworp voor kleine en grote kinderen en Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee: zo ging dag 3 eraan toe

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgen voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Op de Korenmarkt dook plots Stijn Meuris op tijdens de set van Mixtape voor een duet. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Mis niets van

Lees meer »