Man “psychologisch gefolterd” tot hij moord bekent op zijn vader, die levend en wel is

Hij had zijn vader als vermist opgegeven, maar de politie zette Thomas in een 17 uur durende ondervraging zodanig onder druk dat hij bekende hem vermoord te hebben. Zijn vader bleek levend en wel te zijn. De Amerikaan krijgt nu 900.000 dollar schadevergoeding voor de “onwettige psychologische foltering”.

 

Meer krantenkoppen in België

Plannen voor Ieperse scholencampus vernietigd na burenprotest: “Dit hadden we niet verwacht”

Aan een vernietingsscenario durfden de schooldirecties niet te denken, maar het is nu toch gebeurd: de plannen voor de nieuwe scholencampus van de Ieperse Sint-Maartensscholen zijn vernietigd door de Raad van State. De procedure was gestart door buurtbewoners van het VTI, waar de campus zou gebouwd worden. “Maar we gooien deze plannen niet in de vuilbak”, aldus het scholenbestuur.

Lees meer »

Zus van vermiste Mina (47) en dochtertje Houda (10) reageert na ontploffing in Hoboken: “De onwetendheid knaagt. We kunnen alleen maar bang afwachten”

“We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” De familie van Mina Marc (47) en Houda (10) weet met hun onzekerheid geen blijf. De moeder en haar dochtertje bevonden zich vanochtend in hun appartement in Hoboken op de derde verdieping toen de zware ontploffing plaatsvond. Fouziya, de zus van Mina, getuigt over de bange uren die de familie doormaakt.

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan op een einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Schepen Hedwig Kerckhove (66) stopt na indrukwekkende politieke loopbaan van drie decennia: “Ik val niet in een zwart gat”

Het duurde ettelijke maanden vooraleer Hedwig Kerckhove (66) in 1994 kon overtuigd worden om in de politiek te stappen, maar het kostte hem maar enkele dagen om er eind deze maand opnieuw een punt achter te zetten. Een hersenbloeding liet hem niet veel keuze. “Ik ben door het oog van de naald gekropen”, geeft hij toe. “Ik mag dat risico

Lees meer »