Kort voor zijn getuigenis over misbruik in de Senaat vertelde Bert Anciaux pas aan zijn vrouw wat hem overkwam

Hij vertelde het aan heel de Senaat, maar niet veel eerder was het de vrouw van Bert Anciaux (Vooruit) die voor het eerst hoorde over het misbruik dat hij als tiener meemaakte door een BRT-regisseur.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het wordt een echte kwakkelzomer”: ‘weerman’ Geri Haerynck ziet niet meteen beterschap op komst

We hebben er een kletsnat voorjaar opzitten en ook de komende week kondigt zich niet meteen tropisch aan. Mogen we onze zomer nu al verticaal klasseren? We vroegen het aan Geri Haerynck, de Koekelarenaar die al sinds 1974 het weer voor een volledig kalenderjaar verbazend vaak correct voorspelt. “De zomer kan ik in één woord omschrijven: wisselvallig.”
The post

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming. “Eén eis kunnen ze al binnenhalen: weg met Jan Jambon”

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse: door zich zo

Lees meer »

Markttuin geopend op Marktplein

Zaterdag werd de nagelnieuwe Markttuin geopend op het Marktplein in Harelbeke, een combinatie van zit- en picknickbanken, een speelzone met speeltoestellen en heel wat groen en bomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. De tuin blijft tot half september.
The post Markttuin geopend op Marktplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ria en Willy zijn een gouden paar

Het gouden huwelijksjubileum van Willy Waelkens en Ria Vergucht werd onlangs gevierd. Ze huwden op 10 mei 1974. Schepenen Degezelle en Claeys mochten het echtpaar namens de Zwevegemse gemeenschap feliciteren. Willy werd geboren in Zwevegem op 15 mei 1954. Hij werkte in de textielsector. Ria zag in Avelgem het levenslicht op 14 juli 1956. Zij
The post Ria en

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst en Sarah Puttemans, het eerste dubbelinterview: “Ons vader sms’te: ‘Zij is echt iets voor u’”

Gekoppeld door hun ouders. Maar van hun rijke familiespaarpot koppelen Viktor Verhulst (29) en Sarah Puttemans (24) zich los. “We huren iets en sparen zélf voor een huis”, vertellen ze in hun eerste interview samen. Het koppel neemt ons mee naar Saint-Tropez waar de liefde toesloeg, om te praten over de toekomst en hun privileges: “Als we elkaar niet heel

Lees meer »

Brillen Bonte en Heilige Familie Ieper zetten zich in voor Light for the World Belgium

De etalage van Brillen Bonte werd ingericht als samenwerking tussen Light for the World Belgium en de leerlingen van het vierde jaar Decor en Etalage van Heilige Familie Ieper. Onder begeleiding van leerkracht Kurt Vangheluwe kregen de leerlingen de kans om hun creatieve vaardigheden te tonen. Brillen Bonte is als Eye Care Ambassador actief betrokken
The post Brillen Bonte

Lees meer »

Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’

Het entertainmentaanbod van Disneyland Paris is uitgebreid met de lancering van ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’. Deze nieuwe show biedt een moderne kijk op de tijdloze klassieker van de Walt Disney Animation Studios film Alice in Wonderland.
The post Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’ appeared first

Lees meer »