Erkenning Palestina door Spanje, Ierland en Noorwegen nu officieel, diplomatieke rel tussen Spanje en Israël escaleert

Na de aankondiging vorige week hebben Spanje, Ierland en Noorwegen de erkenning van de Palestijnse staat officieel bekrachtigd. Daarmee sluiten ze zich aan bij meer dan 140 landen wereldwijd. Volgens de 3 Europese landen is die erkenning noodzakelijk voor een toekomstig vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Maar intussen worden de diplomatieke relaties tussen Israël en Spanje almaar bitsiger. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom koning Albert (90) innigere band heeft met Astrid dan met Filip of Laurent: “Astrid heeft hem vergeven”

Koning Albert wordt vandaag 90. Dat heeft hij dinsdag al gevierd tijdens een etentje in Antwerpen, op uitnodiging van zijn dochter prinses Astrid (62). Niet toevallig Astrid. Waarom heeft zij een warme band met haar ouders, in tegenstelling tot koning Filip (64) en prins Laurent (60), die dezelfde trauma’s uit hun kindertijd moesten verwerken? “Door die diepgewortelde vaderliefde keerde Astrid

Lees meer »

“Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker gelegen.” Conner Rousseau voelt zich schuldig

Ook al was hij als lijstduwer een stemmenkanon in Vlaanderen (75.801 voorkeurstemmen), Conner Rousseau (31) stond zondagavond beteuterd op het podium. Je zág het schuldgevoel in zijn ogen: Vooruit had het zonder zijn fratsen beter kunnen doen. Een dag later heeft hij het nog altijd moeilijk. Wij gingen met Rousseau in gesprek: “Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker

Lees meer »

“Ruben Van Gucht heeft zijn hart verloren aan ex-vriendin van Adriaan Van den Hoof”

Sportcommentator Ruben Van Gucht (37) zou z’n hart verloren hebben aan de 31-jarige Charlotte Van Looy, schrijfster, producer en de voormalige vriendin van Adriaan Van den Hoof (51). Volgens ‘Dag Allemaal’ gaan de twee “innig” met elkaar om. De echtgenote van Van Gucht, Blanka Vlaši? (40), verblijft intussen nog steeds in Kroatië, samen met hun zoontje Mondo (1,5).

Lees meer »

Duitse president uit “gevoel van schaamte” over ergste nazi-bloedbad in Frankrijk

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zijn “gevoel van schaamte” uitgesproken over het ergste nazi-bloedbad in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Oradour-sur-Glane. Hij hield er maandag voor de 80e verjaardag van de moordpartij een toespraak in het Frans. De Franse president Emmanuel Macron benadrukte de Frans-Duitse verzoening als fundament van een gemeenschappelijk Europa.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke Russische luchtaanval op Kiev

Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een luchtaanval op Kiev gelanceerd, zo zeggen de militaire autoriteiten van de Oekraïense hoofdstad in de berichtenapp Telegram. Het luchtafweersysteem is in werking getreden, over eventuele schade of slachtoffers is nog niets bekend. In en rond Kiev waren volgens getuigen verschillende ontploffingen te horen. Ondertussen stelt de Europese Commissie aan lidstaten

Lees meer »

Nu ligt ook een VN-school in puin: waarom slaat Israël zo vaak zo hard toe?

Bij een aanval op een VN-school in vluchtelingenkamp Nuseirat in Gaza zijn minstens 37 Palestijnen gedood. De kans is groot dat Israël ondanks de internationale kritiek nog meer van dergelijke meedogenloze bombardementen zal uitvoeren. En dat lijkt te komen door een opvallende verandering bij Hamas: daar hebben ze plots een andere tactiek. Tot frustratie van de Israëli’s.

Lees meer »

INTERVIEW. Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Het ging over inhoud, meer dan in politieke debatten”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »

Geen sociale woonwijk in Schooldreef: ondanks topadvocaten lijdt gemeente Alveringem definitieve nederlaag

De procedureslag tegen de exuberant hoge kosten voor brandweerbescherming was in 2021 een klinkend succes: de Belgische staat moest Alveringem meer dan 800.000 euro terugbetalen. In een andere rechtszaak – die tussen de gemeente en de broers Zoete – haalt Alveringem nu bakzeil. De gemeente wilde gronden van de familie Zoete onteigenen voor sociale woningbouw, maar drie rechtbanken kelderden het

Lees meer »

Team van de centrumscholen gaat de olympische toer op

Wachten op Parijs kon het grote leerkrachtenteam van de centrumscholen De Berk en De Beuk niet meer. Dan maar zelf de Olympische Spelen organiseren met een sterk staaltje teambuilding als optie.
The post Team van de centrumscholen gaat de olympische toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht gezinnen uit de Ommegangstraat beheren samen een moestuin: “Sociaal contact even belangrijk als de oogst”

Naast het sportstadion hebben acht buren uit de Ommegangstraat, die een stukje grond voor een prijsje konden huren, samen een moestuinproject opgezet. En de ervaring leert dat de buren veel van elkaar opsteken, maar ook dat het sociale contact even belangrijk geworden is als de teelt.
The post Acht gezinnen uit de Ommegangstraat beheren samen een moestuin: “Sociaal contact

Lees meer »