Duizenden vliegen teisteren woonwijk in Kerkom, zomerbar moet noodgedwongen evenementen afgelasten

In Kerkom, bij Boutersem, wordt een woonwijk geteisterd door duizenden vliegen. Het is zelfs zo erg dat een zomerbar in de buurt noodgedwongen evenementen moet afgelasten. "Op een barbecue in mei zaten vliegen overal, op het eten, maar ook op de gasten zelf", vertelt uitbater Sven Muës. De gemeente deed al pogingen om de vliegen uit te roeien, maar voorlopig tevergeefs. 

Meer krantenkoppen in België

Jasper Philipsen wint met overmacht derde etappe Baloise Belgium Tour, Tim Merlier slechts vierde

Na een perfecte lead-out van Alpecin-Deceuninck wist Jasper Philipsen (26) op autoritaire wijze de sprint naar zijn hand te zetten in Scherpenheuvel-Zichem. Op de streep had hij een fietslengte voor op Olav Kooij, Gerben Thijssen werd derde. Tim Merlier moest vrede nemen met de vierde plaats. De Noor Søren Waerenskjold verstevigde zijn leiderspositie tijdens de Gouden Kilometer en heeft nu

Lees meer »

Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Opmerkelijk horecanieuws uit Damme: twintig jaar na de opstart laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen hun immens populaire horecazaak De Smisse over aan Jeroen Boussemaere en Aaron Desmet, twee medewerkers die de zaak door en door kennen. “Na twintig jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Stefaan.
The post Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak

Lees meer »

Ex-werkneemster steelt kassa leeg van Bistro Marron in Kemmel

Twee keer kwam een vrouw langs in de voormalige Bistro Marron in Kemmel. De eerste keer deed ze dat om te werken, de tweede keer om de kassa leeg te roven. In totaal nam ze meer dan 2.500 euro mee. “Toen ze het geld aan het stelen was, keek ze recht in de camera, maar dat bleek haar niet te

Lees meer »

Weggespoelde landbouwgrond aan Dikkebusvijver bij Ieper moet weg: “Kosten kunnen oplopen tot 2,7 miljoen euro”

Bij Dikkebusvijver in Ieper bekijkt de provincie hoe ze 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond kunnen wegbrengen, en bij voorkeur teruggeven aan de landbouw. Jaar na jaar spoelt er door erosie landbouwgrond weg die via de Kemmelbeek in Dikkebusvijver terechtkomt. Om er drinkwater te kunnen blijven produceren, wordt dat slib regelmatig uit Dikkebusvijver gehaald en ernaast gestockeerd. Maar de vergunning om

Lees meer »

Noord-Korea en Rusland hebben “historisch militair samenwerkingspact” ondertekend: wat staat daar precies in?

Om het historische bezoek van de Russische president Poetin aan Noord-Korea af te ronden, hebben Vladimir Poetin en zijn "gerespecteerde vriend" Kim Jong-un een "alomvattend strategisch samenwerkingspact" ondertekend. Daarin staat onder meer dat "beide landen elkaar te hulp zullen schieten in geval van oorlog". Of dat betekent dat Noord-Korea troepen naar Oekraïne zal sturen, is niet duidelijk. Sommige experten sluiten

Lees meer »